Здравейте уважаеми юристи.Моля за съвет.Съсобственик съм на имот,с идеални части.Имам много сериозни съмнения,че съсобственика ми може да ме изиграе(дори ми поясни един доброжелател,че може особено лесно с фалшива лична карта(струва 500 лв,ако не знаете)
,някой да го продаде от мое име,и после да вървя да доказвам,че аз не съм бил това,а моя съсобственик е напълно способен да организира такова нещо,дори се сещам кой може да "изиграе"моята роля).Искам да попитам как да ида при нотарuyс,и да запиша възбрана или запор,или нещо друго,което да пречи да бъде продадена моята част.Ако е възможно,посъветвайте ме как да оформя,и какво се оформя,договор ли,какво,все едно че дължа на майка си пари например.Имайте предвид също,че с майка ми живеем в различни градове,мога ли аз съм от тук да направя нещо при нотарuyс,или трябва да сме двамата?Или изобщо имате ли някаква друга идея как може да се защитя?Благодаря на всички,които ми отговорят.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МОЛБА ЗА ПОМОЩ.възбрана?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
май можете само временно да затрудните евентуалния "злосторник", ето как: да пристъпите към съдебна делба на имота; може да заведете искова молба в съда, която подлежи на вписване по партидата на имота; да прехвърлите правото на ползване; да учредите ограничено вещно право върху своята част; можете да ипотекирате своята част и т. н.
Но имайте предвид, че както се фалшифицира 1 лична карта, така и 2. Освен това всяко от изброените действия струва пари.
Най-добре идете при личния си лекар (адвокат), за да ви даде направление и напише рецепта.
Успех!
Но имайте предвид, че както се фалшифицира 1 лична карта, така и 2. Освен това всяко от изброените действия струва пари.
Най-добре идете при личния си лекар (адвокат), за да ви даде направление и напише рецепта.
Успех!
- Гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|