начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Помощ - държ.такса по чл. 72 от ТЗ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - държ.такса по чл. 72 от ТЗ

Мнениеот gun4eva » 09 Сеп 2005, 17:11

Моля спешно за помощ: : oops:
Какъв е размерът на дължимата държавна такса за оценката на апортна вноска в търговско предприятие, която ще се извършва от три вещи лица пред съда по регистрацията? - чл. 72 от ТЗ. Нещо не го откривам в Тарифата за държавните такси... :roll: [/b]
gun4eva
Потребител

Мнениеот колежка бе опит » 09 Сеп 2005, 17:35

Май няма да намерите отговор в тарифата....
Съдът при назначаването на вещите лица ще определи и дължимия депозит /възнаграждението им/
колежка бе опит

Мнениеот gun4eva » 27 Сеп 2005, 20:32

Знам аз, че го няма в Тарифата, нали затова питам!!! :? Въпросът е за първоначалната такса, ясно ми е, че съдът ще определи после депозита за вещите лица, но нали, за да премине към назначаването им, той все пак образува производство, а това не е безплатно, защото нито едно участие на правосъдието не е без пари :D
gun4eva
Потребител

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:35

напоследък само кухи лейки участват във форума.

нали ти обясни колежката без опит - за оценката на апортната вноска съдът ще назначи вещи лица и ще определи възнаграждението им /няма твърда тарифа - съдията гледа в тавана и я определя.

а за държавната такса: дължи се за вписване, за обнародване и т.н., ама на какво обстоятелство - не казваш: регистрация ли /на КД, на КДА, на ООД, на ЕООД, на АД/, за увеличение на капитала ли - мъгла.

дай да си пускаме въпросчета ей така, а пък ако има балами - да се чудят какво ги питат и да се мъчат да отговарят.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:40

Току-що питах една колежка, дето е движила такива производства - таксата е 10 лева, тъй като спада към неупоменатите случаи (или поне на нея съдиите са искали по толкова).
А на този, който питаше за какво е таксата - дали за регистрация, обнародване и т.н. ще поясня, че производството по оценка на апортна вноска не е между тия, дето той ги изброява.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:44

а тогава ми кажи или си отговори сам - има ли такова отделно производство по оценка на апортната вноска, или оценката й се прави с цел - примерно за увеличение на капитала.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:49

има. Делото е с отделна сигнатура и в СГС има практика да се гледа от друг състав, а не от този, при който е фирмената регистрация, умнико! Тъй че няма какво сам да си отговарям, ами вземи, та се осведоми и влез в час, преди да се цепиш с щуротии.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:55

аз доколкото разбрах - преди малко си питал колежка, дето е "движила такива работи", а изведнъж стана и ти голям спец
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 17:00

Ами щото знам какво да питам. Всичко си питах и всичко ми казаха. Включително и това. Защото спецът не е енциклопедия на два крака, а човек, който знае откъде да вземе информация :D
Гост

Вече и аз го знам от опит!!!

Мнениеот gun4eva2 » 28 Сеп 2005, 19:28

Anonymous написа:Току-що питах една колежка, дето е движила такива производства - таксата е 10 лева, тъй като спада към неупоменатите случаи (или поне на нея съдиите са искали по толкова).
А на този, който питаше за какво е таксата - дали за регистрация, обнародване и т.н. ще поясня, че производството по оценка на апортна вноска не е между тия, дето той ги изброява.

Понеже междувременно ми минаха нещата - действително е 10лв. Благодаря за подкрепата. А колегата, който ме намира за куха лейка - негова воля. В следствие на опита ми да говоря предимно с клиентуиди (сиреч , не клиенти, а пациенти), сигурно нещо съм прихванала и аз. Здраве да е. Нали за това е форума - кухите лейки да правят опити да се позапълнят малко, та белким минат за по-малко кухи при следващото влизане във форума, където ги дебнат изпитателно очите на знаещите :lol:
gun4eva2

Назад към Взаимопомощ