начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Mejdunaroden brak i dete

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Mejdunaroden brak i dete

Мнениеот Johana Lecheva » 27 Юли 2004, 01:06

Zdraweite na wsichki lexo-we!

Bih iskala da zadam edin wypros na was, kompetentnite bylgarski uristi.
Imam skluchen brak s frenski grajdanin. Sled 1na godina sywmesten jiwot, imam prawo da poiskam frensko grajdanstwo. Interesuwa me dali syprugyt mi ima prawo da poiska bylgarska nacionalnost, wypreki che jiweem wyw Francia i tryabwa li zadyljitelno da gowori bylgarski?
Wtoriyat wypros, koito me wylnuwa e dali ako deteto mi e rodeno wyw Francia, shte ima prawo na dwete nacionalnosti kato men?

Blagodaria Vi iskreno za washite otgowori!

Do skoro,
S pozdraw,

Johana Lecheva.
Johana Lecheva

Re: Mejdunaroden brak i dete

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 05:39

Госпожо вие бъркате статут на постоянно пребиваваща и гражданство добре проверете нещата за Франция при сключен брак статут на постоянно пребиваващ се получава след 2г. брак ,а гражданство след 10 г./независимо ,че сте родили /

що се отнася до детето ви Български гражданин по произход е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин.

за съпруга ви - Лице, което не е български гражданин и отговаря на следните условия е пълнолетно;не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е реабилитирано; владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на образованието и науката, има доход или занятие, което му дава възможност да се издържа в Република България,е освободено от досегашното си гражданство или ще бъде освободено от него към момента на придобиване на българско гражданство и
преди не по-малко от 3 години към датата на подаване на молбата за натурализация е получило разрешение за постоянно пребиваване в Република България, може да придобие българско гражданство, ако отговаря и на следното изисквание не по-малко от 3 години има и продължава да е в законно сключен брак с български гражданин;
донна2

Мнениеот ipon » 27 Юли 2004, 07:12

Жените ,по време на турското робство са тези,които заедно с църквата и надежда
та,че дядо Иван ще ни освободи са опазили българсака народност да оцелее.Сега те са ,които предават българите,като сключват бракове със съмнителни инозем
ци.Те идват в Българя само когато имат нужда от медицинска помощ/да се лекуват/защото не е по джоба им да получат такава в новите си"родини".
ipon
Потребител

Мнениеот Johana Lecheva » 27 Юли 2004, 12:43

Dosta ste cinichen i yawno wi lipswa lubov i razbirane w jiwota. Syjaliawam iskreno za was...
Swetyt e edna golyama dyrjawa, razlichnata nacionalnost e samo atribut...

Pojelawam wi zdrawe, koeto az imam w edinstwenata mi rodina i w nowata mi strana na jiwot!

Pozdrawi,
Johana Lecheva.
Johana Lecheva

Мнениеот Johana Lecheva » 27 Юли 2004, 12:44

Blagodaria Donna za washia kompetenten otgowor. radwam se che ima hora kato was!

Pozdrawi,
Johana Lecheva.
Johana Lecheva

Мнениеот gerasim » 27 Юли 2004, 12:51

donna, grajdanstvo sled brak s frenski grajdanin veche se vzima sled 1 godina...
gerasim

Мнениеот gerasim » 27 Юли 2004, 12:55

opa, ne grajdanstvo amo statut,izvinyavai....
gerasim

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:55

Не си познал имам познати , за лица от страни които не са членки на ЕС важи стария ред с две думи обяснили са им ,че за тях ще се приложи стария ред
донна2

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:57

и за статута на постоянно пребиваващ също познавам една личност ,която доста се кахъри за това и тя се надяваше ама не стана , трябва да направи 2г
донна2

Мнениеот ipon » 27 Юли 2004, 13:11

Слава богу,дари ме и с лююбов и с прекрасно семейство,с отлични синове,добра
професия,добри доходи.Обидно ми е ,че тези,които са предопределени за стожери на нацията така лекомислено ни предават.
ipon
Потребител

Мнениеот gerasim » 27 Юли 2004, 17:21

da de, ama vyv franzia ne e stariya red... znam go ot bylgari, koito sega sa tam...
gerasim

Мнениеот Johana Lecheva » 27 Юли 2004, 17:27

Ne razbiram otkyde tolkowa zloba kym tezi, koito sme w chujbina...

Zashto predateli, a ne poslanici na dyrjawata ni?
Zashto izmennici, a ne lice na Bulgaria pred sweta??

Niamate nikakwa predstawa s kakwo se zanimawam tuk i kakwa sym, za da slagate celia bylgarski narod w chujbina pod obsht znamenatel...

Nosia Bulgaria w syrceto si i winagi shte e taka, no edwa li shte go otworya, za da pokaja wsichki tezi iskreni chuwstwa pred kraini i ogranichenomisleshti hora...

Viva l'esprit libre !!!

Johana for You.
Johana Lecheva

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 17:29

точно за такива ти говоря ,сключен брак , тази есен ще направи 2г. и ще си получи статута
донна2

Мнениеот gerasim » 27 Юли 2004, 17:32

ok,de...nyqmq dq sporim...lek den! moite poznati sa v Bretagne, da ne bi razlichnite oblasti da imat razlichen rejim....
gerasim

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 17:36

може става въпрос за Елзас /там са французи от немски произход/
донна2

Мнениеот gerasim » 27 Юли 2004, 17:47

da,vsichko moje....chao zasega.
gerasim

Мнениеот ipon » 27 Юли 2004, 17:49

след като толкова обичате България,довдете френцузина тука ,създавайте брутен
вътрешен продукт тука,работете за проспиритета на България,създавайте деца
за България,.Вие вече сте чужденка,изпълнила се е мечтата ,внушавана Ви от
пеленките,че какъвто и да е но да е чужденец.Нищо,че този чужденец често пъти
е далеч под средното равнище на българина.Това е Ваш избор ,а на нас не ни трябват такива посланици,и без Вас ще се оправим.Странното е ,че търсите български адвокат за съвет,защо не отидете при адвокат там?
ipon
Потребител

Мнениеот Johana Lecheva » 27 Юли 2004, 17:59

Smeshen ste mi dragi! Smeshen i nishtojen...

Dano otkriete, towa koeto wi lipswa w jiwota! Mechatite, Ipone, mechtaite! Mechatesh li jiweesh, izpylnish li mechtata, ne spirai, ne spirai, idwa nowa...

Zaminawam da karam syrf na Atlantika i edwa li shte se chuwstwam winowna, zashtoto dal Bog wsekimu swoeto miasto i wreme..

Materialnost, tesnogrydie i jalki izwodi..

oh trogatelnost, no mlykni syrce, stiga mi taya nagrada, da kaja niakoga "eh, byah i ostanah chowek"...

Sbogom, Ipone!

Johana forever.
Johana Lecheva

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 18:00

за едно си прав това което аз лично видях беше доста под средното равнище ,не обиждам никого но на въпросната личност идеята и беше гражданство за 2г. ама не стана сега реве че е у дома ,оня пенсионер не я пуска на робата щото .....има и малко дете и се е забила на социални помощи
и се чуди как да дайде да живее тук че е по евтино в оня район закривали и мините ......
донна2

Мнениеот belvedere » 27 Юли 2004, 18:08

abe,ipone, kakyv frenski advokat!!!kato gledam e zadala vypros ot bylgarsko pravno estestvo....frenskiyat advokat otkyde da ti znae kak se pridobiva bylgarsko grajdanstvo i drugite takiva vyprosi!!!!!!!!!!!!!!
belvedere

Следваща

Назад към Семейни казуси