начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Отказ за детски надбавки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за детски надбавки

Мнениеот bekki » 08 Юни 2018, 16:01

Здравейте и от мен...Надявам се да получа малко разяснение по въпроса,който ми е непонятен,а именно.
Имам едно дете на 4 год. родено в България живущо в България.Аз работя в България ,а бащата в Европейска държава.Кандидаствам за детски касаещи 40 лв и получавам отказ,основаващ се на:ЗСПД чл.7(1)Семейството не живее постоянно в страната.Бащата на детето има настоящ адрес в Австрия.
През всичките год.осигуровките ми са само в България,никога не съм живяла в чужбина..никога не съм получавала каквито и да е детски или каквито и да е пари от Австрия или която и да е държава.
Предоставям доходи на работещ държавен служител за последните 12 месеца от България.Получавам писмен отказ основаващ се на чл.7 (1)
А при запитване от моя страна, служителката ехидно ми иска доходите на мъжа ми ,за да ги калкулирала по курса на деня.Всичко дотук добре,но къде е логиката между стандарта на България и Австрия,за да ги калкулира по този начин.
Молбата ми е малко по просто обеснение ако може какво точно касае този цитиран от мен член по горе.
И коя наредба или закон им дава право по закон да ми искат доход от Австрия за калкулация по дневен курс и да ги отчитат като доход за България.За да знам дали да обжалвам отказа.
Предварително благодаря.
bekki
Нов потребител

Re: Отказ за детски надбавки

Мнениеот katerinakuch » 09 Юни 2018, 00:01

Търси се доходът и на двамата родители, за да се прецени дали да се отпуснат детските надбавки или не. Няма значение в коя държава работи бащата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 09 Юни 2018, 00:29

С бащата на детето (както го наричате в питането си) имате ли сключен гр. брак?
Обжалвайте... Но не без съдействие на адвокат или друг компетентен в материята.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот bekki » 09 Юни 2018, 21:29

Благодаря ви за отговорите ! За добро или лошо имам сключен брак.Мен по скоро ми стана интересен факта „примъкването „на доходи от един стандарт,който няма нищо общо с нашата реалност.Но както и да е едвали има смисъл да се върви срещу едни бюрикратични измислени закони.Ще продължавам прилежно да си плащам всички данъци и сметки без да искам нищо :oops: :oops: :oops:
bekki
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ