Понеже съм активен шофьор а органите на пътна полиция са спецове в маскировъчната дейност (не , че не съм бил виновен), за кратко време ми издадоха 2 акта.
Първият акт е за превишена скорост с (12км) и съответно ми взеха талона. След около 20 дни при рутинна проверка ми съставиха 2 акт. Полицаите умуваха умуваха и взеха първият акт и ми връчиха втория. След около една седмица от втория акт, получих решението на първия, отидох платих си и жената на гишето ми върна талона и ми пожела приятен ден. Сега имам талон книжка и в същото време акт. Днес ми звъняха от полицията да ми кажат, че ми е излязло второто решение. (звънят ми на телефона понеже сме познати с полицая и да ида да си го взема да не идвал той).
Та идеята ми е сега какво да правя.. Имам си Книжка имам си талон имам си и акт. Даже 30мин преди да напиша тази тема господата полицаи пак ме спряха погледнаха документите ми (книжка, талон, преглед, застраховка) казаха, че всичко е ОК и ме пуснаха да си ходя
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
2 акта - талон
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 2 акта - талон
asparuhovo написа:Понеже съм активен шофьор а органите на пътна полиция са спецове в маскировъчната дейност (не , че не съм бил виновен), за кратко време ми издадоха 2 акта.
Първият акт е за превишена скорост с (12км) и съответно ми взеха талона. След около 20 дни при рутинна проверка ми съставиха 2 акт. Полицаите умуваха умуваха и взеха първият акт и ми връчиха втория. След около една седмица от втория акт, получих решението на първия, отидох платих си и жената на гишето ми върна талона и ми пожела приятен ден. Сега имам талон книжка и в същото време акт. Днес ми звъняха от полицията да ми кажат, че ми е излязло второто решение. (звънят ми на телефона понеже сме познати с полицая и да ида да си го взема да не идвал той).
Та идеята ми е сега какво да правя.. Имам си Книжка имам си талон имам си и акт. Даже 30мин преди да напиша тази тема господата полицаи пак ме спряха погледнаха документите ми (книжка, талон, преглед, застраховка) казаха, че всичко е ОК и ме пуснаха да си ходя
Ако искаш да си платиш второто НП или да го обжалваш скоро, иди и си го вземи... ако ли не - карай си и не показвай акта , но си имай едно на ум да не те изненада влизането му в сила в бъдещ момент
- jorko_gt
- Потребител
ако имате неплатена глоба не е трябвало да връщат талона. В едномесечен срок по чл. 190, ал. 3 от ЗДвП трбява да се плати втората глоба, иначе следва прилагане на чл. 171, т.1, "д" от ЗДвП - скоро всеки на пътя ще може да направи справка в таблета и да види че виси неплатена глоба, нищо че са ви върнали талона.
- iva_sh
- Потребител
Исках да попитам,аз нещо, вчера ми писаха акт че не ползвам колан и ми взеха само талончето и ми казаха след 1 месец да отида да си платя акта в банката и ще ми го върнат, но... аз съм от град Съединение и имаме мвр дали тук ще ми е талончето или във КАТ Пловдив от където си взех книжката, и още 1 въпрос, сега мога ли да карам без талонче този месец докато си платя глобата или не ?
- fresheff
- Нов потребител
Талона отпътува там, където е регистриран автомобила. Предполага се че човек си живее в къщи все пак..
Щом са ти взели талона, е трябвало в замяна да ти дадат акт. С акта можеш да караш 1 месец и след това или ти го презаверяват или ти дават наказателното постановление.
Да ти вземат талона и да не ти дадат нищо в замяна ... това си е кражба отвсякъде
Щом са ти взели талона, е трябвало в замяна да ти дадат акт. С акта можеш да караш 1 месец и след това или ти го презаверяват или ти дават наказателното постановление.
Да ти вземат талона и да не ти дадат нищо в замяна ... това си е кражба отвсякъде
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|