начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

Platen otpusk pri nov rabotodatel

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Platen otpusk pri nov rabotodatel

Мнениеот Darko102003 » 08 Юни 2004, 18:03

Zdravejte,
Moja vapros kasae edna situacija kojato se sluchi s majka mi. Az sam bremenna i pomolih majka mi da dojde za 2-3 meseca da pomaga v nachaloto. Tja imashe pravo na 1 mesec platen i 1 mesec neplaten otpusk vav firma, kojato beshe skljuchila dogovor s BDZ za izvarshvane na usluga. Ot 1-vi Juni obache BDZ prekratjava dogovora sas starata firma i skljuchva dogovor s nova firma. Novata firma zapazva rabotnicite na starata, kato skljuchvat novi dogovori i saobshtavat na majka mi che ima pravo da polzva platen otpusk sled 8 meseca staz v novata firma. Tova vjarno li e i ako ne e kade tochno moga da namerja pravno osnovanie na vaprtosa?
Blagodarja vi predvaritelno.
Darko102003

Re: Platen otpusk pri nov rabotodatel

Мнениеот 5555 » 08 Юни 2004, 19:24

Основен и удължен платен годишен отпуск

Чл. 155. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Всеки работник или служител, който има най-малко 8 месеца трудов стаж, придобива право на платен годишен отпуск.

Тоест, ако майка ви вече има такъв трудов стаж, независимо, че е придобит при друг работодател тя има право на платен годишен отпуск!
5555

Мнениеот Darko102003 » 08 Юни 2004, 20:02

Blagodarja ti za otgovora.
Tova oznachava li che moze da polzva palnija razmer na platenija si otpusk, nezavisimo ot tova kolko e rabotila v novata firma? Kazaha mi che moze da polzva otpusk v razmer proporcionalen na otrabotenoto v novata firma vreme. Tova taka li e?
Mnogo sam dalech ot pravoto i schetovodstvoto, no vse pak vaprosa me kasae lichno.
Darko102003

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 20:16

наредба за работното време отпуските и почивките

Чл. 33. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г.) (1) Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
donna
Старши потребител

Мнениеот Darko102003 » 08 Юни 2004, 20:18

Blagodarja.
Darko102003

Назад към Трудово право