начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Наследственни ниви

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследственни ниви

Мнениеот zlateline » 02 Окт 2011, 00:22

Членове сме на кооперация /аз и брат ми в много лоши отношения сме / която обработва нивите ни същите не са разделени рентата се изплаща години наред само на брат ми а аз все не получавам рента моля кажете ми как да процедирам за да си получавам рентата занапред и има ли начин да си получа рентата за предходните години.
zlateline
Нов потребител

Re: Наследственни ниви

Мнениеот karanedeff » 02 Окт 2011, 12:35

zlateline написа:как да процедирам за да си получавам рентата занапред

Иск по чл. 31, ал. ЗС - от деня на писменото поискване.
Също така - иск за делба.
zlateline написа:има ли начин да си получа рентата за предходните години

Евентуално иск по чл. 59 ЗЗД - неоснователно обогатяване.

Конкретно какво :roll:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Re: Наследственни ниви

Мнениеот zlateline » 03 Окт 2011, 03:14

karanedeff написа: zlateline написа:има ли начин да си получа рентата за предходните години

Евентуално иск по чл. 59 ЗЗД - неоснователно обогатяване.

Конкретно какво

Ами по-конкретно защо аз не съм получавала моя дял от рентата а същият е даван на брат ми нали и двамата сме наследници значи всеки наследник трябва да си получи неговия дял от парите а не кооперацията да изплаща и двата дяла на единия наследник така се получава че брат ми е взимал и моите пари а аз от брат ми нищо не съм получила това не е ли незаконно и от страна на кооперацията и от страна на брат ми а ако случайно не могат да ме издирят/ кооперацията/да ми ги пазят някъде парите бе :twisted: какво да предприема срещу кооперацията?

karanedeff написа: zlateline написа:как да процедирам за да си получавам рентата занапред

Иск по чл. 31, ал. ЗС - от деня на писменото поискване

А това не го разбрах нали съм наследник защо да правя писмено поискване не съм правила досега такова може би така съм се отказала от моя дял а може би се прави писмено поискване защото нивите не са разделени не знам нивите бяха на баща ми и майка ми и след тяхната смърт стават мои и на брат ми ние сме наследници

кооперацията не е редно да изплаща моя дял на брат ми
zlateline
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба