начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля ви дайте съвет....

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля ви дайте съвет....

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 03:10

уважаеми колеги:)казвам колеги защото съм студентка по право..
случаят ми е такъв:имам компютър вкъщи,който изненадващо(и не толкова)преди
няколко месеца отказа дори да се включи.точно в този момент в квартала където живея дойде нова фирма за кабелен интернет и звъннаха и на моята врата да ми предложат услугите си..аз отговорих че нямам нищо напротив но моят компютър дори не може да бъде включен!те ми предложиха да го вземат с тях във офиса си и да го тестват.съгласих се и след около седмица им звъннах да ми кажат резултата.оказа се че е изгоряло дъното заради честите токови удари,които стават в моя квартал и казаха че са го били тествали на още 3 места където потвърдили повредата!аз обаче не обичам така и реших да си го взема от там и да го занеса на още едно място,за което познат ми беше казал.занесох го там и отново след седмица отидох като ми казаха,че компютърът ми за нищо не ставал всичко било изгорено и на всичкото отгоре съм им дължала 15лв. затова че докато го тествали изгорил някакво захранване ама те ми предлагали направо да го оставя там и без това не бачка,поне да продадат кутията че да си избиели парите.бяхме с приятелят ми,който вдигна страшен скандал и онея почнаха да го сглобяват.после пак го занесох в първата фирма като нищо не им казах ами им дадох парите да деистват-да сменят дъно и каквото трябва още.обаче на другият ден ми звънят и ми казват,че нищо не е на мястото си-хард диска не е същия аз все пак имам гаранционна карта със серийни номера,процесора изгорен,паметта сменена от 256(моята) на 32.............и така...написах жалба до районния,който като отидох все искаше да ме черпи кафе и да си говорим?!?та дадох показания,после приятелят ми,който винаги е бил с мен на тези места,но ченгето каза,че нищо не мога да очаквам,а в крайна сметка аз имах здрави части,които сега просто ги няма не мисля да давам два пъти пари за едно и също..и се оказа,че е практика на тея от онази фирма да правят тези неща...сега разбира се отричат казват,4е аз съм ги сменила нещата...крещят,викат...а това все пак не си ли е ЧИСТА КРАЖБА?????????????????????????????????????????????????????
Ще съм ви много благодарна тъй като адски съм прецакана и адски съм вбесена че така ме изиграха...даже и ми крещят?!???
Arrogance

Re: Моля ви дайте съвет....

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 10:42

Районния образувал ли е преписка? Напиши Жалба до Дежурния прокурор. Опиши детайлно настоящите и оригиналните комп. компоненти
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 11:43

e i kakvo shte postigna s tova?a v ikonomi4eska policiq da puskam li jalba?kvartalniq kaza da ne se nadqvam na neshto...ujas:( a v kraina smetka gre6kata znam 4e e donqkyde moq zashtoto sym go razkarvala napred-nazad ama toi razpita svidetelite koito potvyrdiha,4e ne sme go nosili drugade!
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:29

Щом е разпитвал свидетели, значи е извършил проесуално следствени действия. Съответно длъжен е да ги отрази в Преписката. Ако е с мнение за прекратяване - да е мотивирано.
Потърсете си познат прокурор. Може и да не "Дежурен".
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 12:32

poznat ne se se6tam...no predsedatelqt na sydiite v raionen syd varna mi vode6e edni uprajneniq i s nego se poznavam,moga da otida v priemniqt mu den toi da me naso4i,ili...?
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:35

Ами Даааааа................
nikilex
Потребител

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:38

За сведение, коя е въпросната фирма ?
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 13:22

какво значение има?...то свършила работата вече
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 13:26

За мое лично сведение. Явно учим и/или работим в един и същ Град.
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 16 Яну 2005, 22:58

iskreno vi blagodarq za pomo6ta!bqhte stra6no otziv4ivi,4ak se 4udq koe po-napred da zapo4na da 4eta:)
Arrogance

Мнениеот enigma » 17 Яну 2005, 02:19

Истината е, че никой не иска да ти разбие студентските представи, че правната система работи и да ти обясни, че случаят ти е безнадежден от практическа гледна точка. Просто като сложиш на кантар сумата по иска и сметнеш разноските, времетраенето, скъсаните нерви и тотално неработещ изпълнителен процес - нормално решаваш, че няма смисъл да се занимаваш.
enigma

Назад към Взаимопомощ