начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Може би неподходящо място, но...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може би неподходящо място, но...

Мнениеот 1607 » 20 Авг 2004, 13:53

Уважаеми юристи, зная, че мястото не е много подходящо за въпроса ми, но все пак: Дайте идеи за семеен бизнес с минимален начален капитал! Справям се много добре с компютъра, а съпругът ми е математик. Моля, не ме критикувайте, Вие сте умни хора с идеи, така че може пък да не е толкова глупаво да питам точно Вас!
P.s. Само да добавя нещо много важно - живея на село, доста отдалечено от града и не искам да променям начина си на живот!
1607

Re: Може би неподходящо място, но...

Мнениеот ipon » 20 Авг 2004, 19:46

бих могъл да ви помогна със знанията си в областта на търсени на пазарни ниши,проекти,инвистиции,но за целта ми е необходима информация:населеното место,местонахожденето му,поминък и традиции,инфраструктура,и прочие.
Основния принцип е: проучване на пазара.Всичко останало е вторично.
ipon
Потребител

Мнениеот DEKAH » 20 Авг 2004, 21:27

Продажба на компютри - има бум в търсенето. Не ви трябва голям капитал, просто е нужно да станете дистрибутор на някоя фирма (трябва ви само ЕТ). Те ви осигуряват сервиз - вие само продавате.В момента има много добри оферти от фирми вносители и доставчици. Ако не разбирате много от компютри можете да работите с готови конфигурации (понягога 4-5 готови конфигурации са достатъчни). Аз като студент се издържах така - изкарвах си по 800-1000 лв на месец в 20 000 град. (без данъците). Успех!!!
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот лунатик » 20 Авг 2004, 22:32

DEKAH, момичето ти обясни, че живее в село, а не в 20 х. град. /можи би с 1000 жителя, може би и с по-малко/. Та какви компютърни конфигурации да продава на бабките и дядовците?
А впрочем - личен въпрос към тебе - Защо си напуснал бизнес за 800 /1000 лв./мес, за да станеш юрист - макар и за доста по-малко на този етап?
Но иначе идеята ти не е лоша - зависи колко млади има в това село. Още повече, че съпруга е математик - т.е. не "скаран " с компютрите.
лунатик

Мнениеот LakeG » 22 Авг 2004, 21:18

Привет! Защо не се поинтересувате от програмите за екотуризъм, ако имате къде да организирате такъв в населеното място, където живеете?
LakeG

Мнениеот Морски » 24 Авг 2004, 08:48

Извинете ме, че отсъствах няколко дни, но бях заета! Селото се намира на 25 км от морето /общинския център/, в сърцето на Странджа. Мястото е прекрасно, но няма никакъв поминък. Малко е като население /около 350-400 души/. Има единствено горско стопанство с няколко бригади, които добиват дървесина, но това в повечето случаи са нискообразовани хора. Малкото млади мъже работят като горски, а жените са безработни. Всъщност мисля си, че най-доброто за селото е именно екотуризмът, защото има страхотни ресурси в това отношение /много редки природни забележителности, църквата е гръцка, останала от населението, живяло до 1913 г в селото, изобщо мястото е приказно/! Пропуснах да кажа, че попадаме на територията на ПП "Странджа". Инфраструктурата е сравнително добра /като имате предвид колко краен район сме/. Граничим с Турция, така че един ден ще бъдем част от границата на Европейския съюз. Имаме и къща, която е доста подходяща за посрещане на гости. Това е, което имаме ние - сега Вие дайте идеите!
Морски

Мнениеот Deputy_Major » 24 Авг 2004, 13:12

Влезте в сайта на МОСВ/www.moew.government.bg/ , в подпапка "финансиране".
Предполагам, че ще Ви хрумнат идеи, особено що се касае за еко -проекти.
И още един сайт http://www.sifbg.org .Това е Социално инвестиционен фонд към Министерство на труда и социалната политика. Финансират се интересни проекти на " местни общности".Приятно четене и успех.
Deputy_Major

idea

Мнениеот Dessislava Tabanlieva » 24 Авг 2004, 13:46

Zdravejte!
Chetoh za semejstvo iztochnoevropejci,koito imat kompaniq za internet prodajbi na domashni sladka,racheli i drugi konservi-delikatesi.Produkciqta se izprashta na klientite chrez internet zaqvka,koqto se popylva online ot web-stranicata na firmata.
adv.Tabanlieva1607 написа:
Dessislava Tabanlieva

Мнениеот fade » 25 Авг 2004, 12:53

"Дайте идеи за бизнес" - едва ли е редно да се правят такива консултации в юридически форум.
Но все пак....
Като е на село, вероятно най-подходящ ще е земеделски или животновъден бизнес, напр. вземане и обработване на земя под аренда.
А това - с компютърния бизнес на село, наистина беше голяма глупост.
fade

Мнениеот вен » 25 Авг 2004, 16:37

Удачното във Вашият район е Международен ловен туризъм.Влезте във връзка с Директора на местното ловно стопанство и Директора на местното горско стопанство.Може да сключите договор с тях за посредничество с оглед доставяне на чужди клиенти за отстрел на определен дивеч.За целта ще Ви е необходимо да имате фирма с предмет на дейност - Международен ловен туризъм.
След разговорът Ви с по-горе посочените Директори, ще се изненадате от сумите, които се заплащат на посредника.Стопанствата правят отстъпки от цената на посредника от 10 до 15 %.(това е за ваша ориентировка).Например при заявка от чуждестранен клиент за отстрел на благороден елен с цена на трофея около 50000 евро, според договорът Ви за Вас остават между 5000 и 7500 евро.
Допълнително може да предложите по времето на пребиваването на ловеца(ловците) някоя екскурзия до историческо място и много други по-специални услуги.Но, общо взето се увлякох много.Затова успех!
вен

Мнениеот BlaueAugen » 25 Авг 2004, 16:55

Не мисля, че мястото е чак толкова неподходящо, тъй като повечето от темите тук са доста по-безсмислени, и поздравявам колегите за отзивчивостта.
Можете да организирате еднодневни екскурзии до вашия край за скучаещите чуждестранни туристи по морето - да видят природа, забележителности, да опитат местна кухня, да им представите местни обичаи. Много хотели и туроператори предлагат такива възможности срещу отделно заплащане. Трябва да осигурите транспорт, преводач и подходящи забавления. Ако предложите качествена услуга, мисля, че ще имате пазар, защото на много хора им става скучно след първата седмица на морето и биха се радвали да мръднат нанякъде. Учете и чужд език - никога няма да Ви е излишен. Желая ви успех!
BlaueAugen

Назад към Взаимопомощ