начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Пълномощно за ползване на винетка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за ползване на винетка

Мнениеот llnbg » 28 Яну 2006, 17:30

Здравейте,
искам да попитам как трява да изглежда пълномщното с което инвалида упълномошава водач (автомобил) да ползва неговата безплатна винетка? Този документ се изисква от служба "Социално подпомагане" в случай,че инвалида няма собствен автомобил и се изисква да е нотариално заверен.

Благодаря предварително.
llnbg
Нов потребител

Мнениеот izglejda6 » 28 Яну 2006, 18:02

Иди при адвокат - той ще ти го напише :roll: Ей така ще изглежда :shock:
izglejda6

Мнениеот llnbg » 28 Яну 2006, 18:10

Този вариант го знам ...

Аз питам ако знае някой какъв е текста или къде в Интернет мога да намеря пример, за да го напиша и да го заверя при нотариус.

Правил съм доста пълномощни, знам я процедурата, но просто търся текста или нещо като бланка.
llnbg
Нов потребител

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 15:58

Така или иначе трябва да отидеш при нотариус, нека той да ти напише пълномощното.
Гост

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 16:02

Не виждам какво толкова сложно има да се напише едно пълномощно, при положение че си писал много!
Никой

Мнениеот Койчо от Конаре » 02 Фев 2006, 16:23

"При положение, че инвалидът няма собствен автомобил" - да получи безплатна винетка?
Да не бият после този, който му я е дал?

http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq1.asp

ЗлаткаНиколова:-Дъщеря ми е на 16 години и със 100% инвалидност БЧП. Автомобилът е на името на съпруга ми. Имаме ли право на безплатна винетка.
Г-жо Николова, Право на безплатна винетка имат лица с увреждания, които са собственици или семейна имуществена общност върху МПС.

ДаниелаКотева:-Има ли право на безплатна винетка инвалид 100% с придружител, който няма собствен автомобил, а ползва чужд автомобил, предоставен му за ползване от лице, което е в чужбина и не ползва автомобила?
Г-жо Котева, Право на безплатна винетка имат лица с увреждания, които са собственици или съсобственици (съпружеска общност) на МПС.

Иванка Илиева:-От две години Майка ми е инвалид ( с ампутиран десен крак), диабетик и още др. заболявания - с придружител. По голяма част от времето живее извън София и непрекъснато се налага да я довеждаме в София на лекар с колата, която е на мое име. Не спекулирахме с правото да я прехвърлим на нейно име. В този случай следва ли да ползвам винетки?
Г-жо Илиева, Право на безплатна винетка имат само лица с трайни увреждания, които са собственици или съсобственици (семейна имуществена общност) на МПС.
Койчо от Конаре

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 18:45

Въпроса вече е уреден.
Админ-а може да заключва темата ако желае.

Благодаря :)
Гост

Назад към Взаимопомощ