начало

АПИ показа най-опасните пътища АПИ показа най-опасните пътища

Конкурс за разследващ полицай

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за разследващ полицай

Мнениеот ggg1020 » 12 Апр 2025, 13:55

Здравейте!
Завърших Право преди около 6 месеца. Още докато бях студент имах изключително засилен интерес към наказателното право и процес. За началото на своята кариера като млад юрист съм се насочил именно към професията разследващ полицай ( веднага щом публикуват конкурс ще се запиша за участие). Въпросите ми към Вас, по опитните юристи в сферата и разследващи полицаи във форума са общо взето най общите, а именно:
1. Добро кариерно развитие ли би било да започна пътя си като юрист в структурата на МВР ?
2. Представлява ли сериозна трудност конкурсният етап за разследващ полицай и на кое трябва да наблегна най-много по време на подготовка си ( наказателно право обща част, особена, процес или кримналистика и криминология) ?
3. Как преминават етапите на Психологичното изследване по време на конкурса? Чувал съм, че представляват сериозно затруднение за много кандидати и съответно как би следвало да се готвя и за тях?
4. Как преминава Заключителното интервю , върпосите които комисията задава и общо взето как би следвало да направя добро впечатление на изпитващите? Защото предполагам не са от значение само знанията които ще покажа , а и характеристичните и нравствени данни които притежавам.
5. Любопитно ми е и естеството на самата работа какво представлява. Знам, че не е като по филмите разбира се, но много бих се радавал ако някой успее да го обобщи, тъй като нямам познати които да попитам за професията.
6. И последно, заплщането за длъжноста достатъчно ли е за да покривам обикновените си нужди и тези на семейството си, и приблизително на колко възлиза възнаграждението?
Благодаря Ви!
ggg1020
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити