начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Имам ли право да осъдя военните?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право да осъдя военните?

Мнениеот babok » 21 Дек 2005, 14:16

Здравейте, на 24.10.05 напуснах армията по взаимно съгласие
Искаха да ме местят от Пловдив в София.
И според договора ми трябва да ми платят прослуженото време неползвания годишен отпуск плюс неползвания ми лимит от чековата ми книжка за закупуване на военни дрехи, всичко приблизително 3000 лв.
Вече три месеца не мога да получа парите си , искам да ги съдя за пропуснати ползи.
Възможно ли е това? И къде трябва да подам този иск?
:roll: :roll: :roll:
babok
Нов потребител

Мнениеот julian78 » 31 Дек 2005, 17:01

Съди ги. Незнам дали за пропуснати ползи трябва да ги съдиш но щом си го пише в договора съди ги до дупка, че си правят каквото си искат.
julian78
Младши потребител

Мнениеот tigonavra » 31 Дек 2005, 19:48

Не съм чул да има случай в който бивш военен да е съдил БА и да не ги е осъдил.
Намери си адвокат който да се е занимавал в тази сфера и ще спечелиш.
tigonavra
Нов потребител

Мнениеот Полицай » 31 Дек 2005, 20:11

Съди ги! С някаква смешна заповед на Георги Петканов закона за движение по пътищата беше обявен за невалиден за полицаи.Той издаде заповед, че ще се уволняват всички ченгета, които управляват с каквато и да е концентрация на алкохол, освен 0.00промила. А според ЗДП е допустимо до 0.5 на хиляда.
Уволниха над 800 полицаи. Съдът възстанови всеки, който е обжалвал, ВСЕКИ!
Така че съди ги, но с подходящ адвокат, ще спечелиш!
Полицай

Мнениеот аз » 03 Яну 2006, 13:41

как да го намерим този "подходящ адвокат"? :shock: Плз?
аз

Мнениеот juliana margules » 03 Яну 2006, 13:46

Здравей!!!
Разбира се, че можеш да ги осъдиш. За пропуснати ползи-трудно е доказуемо,но когато предявяваш гр. си иск-задължително предвиди и законната лихва от датата на възникване на задължението на БА към теб!!![/b]
juliana margules

Мнениеот juliana margules » 03 Яну 2006, 13:47

Здравей!!!
Разбира се, че можеш да ги осъдиш. За пропуснати ползи-трудно е доказуемо,но когато предявяваш гр. си иск-задължително предвиди и законната лихва от датата на възникване на задължението на БА към теб!!![/b]
juliana margules

Мнениеот ruseto2 » 04 Яну 2006, 00:02

имам идея как да направиш това, което искаш и за целта трябва да видя документи.Можеш да ми изпратиш съобщение на ruseto2@abv.bg
ruseto2
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ