начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Знаете ли как се пише жалба срещу мълчалив отказ по ЗАП?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Знаете ли как се пише жалба срещу мълчалив отказ по ЗАП?

Мнениеот т-и » 28 Дек 2005, 15:07

Ако някой знае, моля да ми напише пример.
т-и

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 15:15

Знам! А нещо друго не искаш ли?
Гост

Мнениеот т-и » 28 Дек 2005, 15:23

Не, за сега това е достатъчно! Но ако нямаш желание-не го прави!
т-и

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 16:03

То, като гледам има много желаещи!
Гост

Мнениеот 10фл » 28 Дек 2005, 16:38

Обжалва се пред по-горестоящия административен орган. В едноседмичен срок от изтичане на срока, в който адм. орган е трябвало да се произнесе. Жалбата се подава в писмена форма чрез административния орган, чийто мълчалив отказ се обжалва. В жалбата се посочват органът, до който се подава, името и адреса на жалбоподателя, актът, който се обжалва, органът, чийто мълчалив отказ се обжалва, оплакванията и искането на жалбоподателя - чл. 24 от ЗАП.
10фл

Мнениеот т-и » 28 Дек 2005, 17:09

О.К.разбрах, но не ми е ясно какъв акт да посоча, че обжалвам, след като такъв не е издаден изобщо?
т-и

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 17:18

Боже, колко простотия по тоя свят, Боже!
Гост

Мнениеот контрол » 28 Дек 2005, 17:22

Ама сам/а задавате отговори.

Явно е, че Вие искате да Ви се издаде акт, а получавате отказ (мълчалив).
Значи Вие жалите не акта, а отказа да Ви се издаде желания акт.
контрол

Мнениеот Imperator » 29 Дек 2005, 00:27

Мълчаливият отказ не е индивидуален административен акт, както се считаше допреди 1995 година. Той е една фашитска останка в нашето законодателство-преди 09 септември се е казвал "отказ чрез мълчание". След като премине срока за обжалване по административен ред, се отива на Окръжен съд. Важното е, да се изтъкнат какви са бирли ЗАДЪЛЖЕНИЯАТА на администрацията при или по повод искането в молбата до органа. Само така може да се атакува мълчалив отказ. Виж намери първите две книжки на списание "Административното правосъдие".Там Живко Сталев дава идеален калъп за успешно обжалване. Иначе на търси се във ВАС, ще видиш, че всички жалби срещу мълчалив отказ са обявени за неоснователни. Защато адвокатите я карат по-старому, като приемат, че това било индв. административен акт.Такъв просто липсва, защото не е издаден.Именно адекватното признаване на твоето право чрез акт е можело да удовлетвори искането ти.Нама ли тази адекватност на права и задължения, има мълчалив отказ като НЕПРАВИЛЕН МЕТОД НА РАБОТА.Това трябва да подчертаеш на съдилищата. НЕПРАВИЛЕН.Правилното е да изпълнят задълженията си към теб и твоите права и свободи.
Imperator
Потребител

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 00:36

т-и написа:О.К.разбрах, но не ми е ясно какъв акт да посоча, че обжалвам, след като такъв не е издаден изобщо?

К`во ми викаш, Пенке ле?
Т-и, за какво иде реч, бе човек?!
Гост

Мнениеот т-и » 29 Дек 2005, 10:21

Иде реч за това, че от РПУ трябваше да ми разрешат или откажат да си купя оръжие. Видях подобна тема, но при мен въобще не са изпращали нищо по пощата.
т-и

Назад към Взаимопомощ