начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Пълномощно

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно

Мнениеот Боби » 15 Дек 2005, 14:29

Здравейте!
Миналата година си купих автомобил от приятел и тъй като колата вече се водеше на негово име ми направи пълномощно, с което ми дава правото да се разпореждам с автомобила пред данъчни, пред застрахователи, да го продавам и т.н. Сега искам да прехвърля колата на мое име и въпросът ми е дали мога да го направя само с това пълномощно или ще ми трябва договор за покупко-продажба /по изисквания на КАТ/?
Благодаря ви предварително!
Боби

Мнениеот gery » 15 Дек 2005, 14:43

Ще ви трябва договор за покупко-продажба, пълномощното не ви прави собственик, а ви дава само правото да управлявате автомобила до оттеглянето му от упълномощителя.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 15:34

gery написа:Ще ви трябва договор за покупко-продажба, пълномощното не ви прави собственик, а ви дава само правото да управлявате автомобила до оттеглянето му от упълномощителя.

10X
Гост

Назад към Взаимопомощ