здравейте колеги,
отново повдигам темата за реквизитите по чл.535 от ТЗ, като имам конкретно питане по ЗЗ със следното съдържание :
ЗАПИС НА ЗАПОВЕД
Без протест, без разноски
за 2000 лв /две хиляди/
Долуподписаният Иван Иванов Иванов, ЕГН: 3333333. л. к. № 333333, изд. на 33333. От МВР - софия., с постоянен адрес: гр. София, ул. ХХХХ № 33,
неотменимо се задължавам да заплатя, срещу този запис на заповед на Стоян Стоянов Стоянов, ЕГН : 3333333, л.к. № 333333, изданена от МВР-Пловдив, на 3333г. или на негова заповед
сумата от ....................... - (ТУК ИМЕННО СУМАТА НЕ Е ПОПЪЛНЕНА)Настоящият запис на заповед е с падеж до 24.00 часа на 03.03.2005г. (словом - също не е попълнено)
дата на издаване: 03.10.2003, място на издаване - гр Пловдив
Въпреки, че е посочена сумата в началото на ЗЗ, аз приемам, че не е налице реквизита по чл.535 т.2 от ТЗ и изпълнителен лист не следва да се издаде от съда на извънсъдебно изпълнително основание - такава ЗЗ.
Моля, за коментара Ви, правилни ли са изводите ми?
благодаря предварително
- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запис на заповед- безусловно обещание да се плати
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Хайде бе, ЗЗ без протест трябвало да бъде предявен... Не предявена. "Запис" е от мъжки, а не от женски род.
Ами ако не си намерите длъжника, за да му предявите записа, какво? Аз съм имал случай на непредявен запис без протест (просто защото длъжникът изчезна). Не съм сочил доказателства, че го няма. И ми издадоха изпълнителен лист. Друг е въпросът, че ме отрязаха за разноски, защото не сме били положили нужните усилия, за да го намерим този мил длъжник...
Ами ако не си намерите длъжника, за да му предявите записа, какво? Аз съм имал случай на непредявен запис без протест (просто защото длъжникът изчезна). Не съм сочил доказателства, че го няма. И ми издадоха изпълнителен лист. Друг е въпросът, че ме отрязаха за разноски, защото не сме били положили нужните усилия, за да го намерим този мил длъжник...
- Гост
запис на заповед-безусловно обещание...
Моля да напишете,какво според Вас е "Протест"? и по каква причина пишет"без протест" ?
- ipon
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|