- Дата и час: 02 Дек 2024, 15:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обжалване акта на КАТ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
обжалване акта на КАТ
Колеги, моля ви, дайте сламка за обжалване на акт, издаден от КАТ, нещо като бланка и къде да подам жалбата.Става въпрос за мой близък, но искам да се пробвам.Мерси
- Новак
Re: обжалване акта на КАТ
До Н-ка на сектор КАТ
Възражение
от
............................................................ ЕГН ................................
адрес..........................................................................................
срещу АУАН № ................../ (дата)
правно основание..............................
Г-н Началник,
....На ( дата, час) ..........( тук се описват обстоятелствата, фактическата обстановка)...................................................................
С оглед изложеното от мен по-горе, което считам за основателно,
Моля, да отмените издаденият от Вас АУАН № ........................./ ( дата)..................
дата С Уважение;.......................
гр. / /
Възражение
от
............................................................ ЕГН ................................
адрес..........................................................................................
срещу АУАН № ................../ (дата)
правно основание..............................
Г-н Началник,
....На ( дата, час) ..........( тук се описват обстоятелствата, фактическата обстановка)...................................................................
С оглед изложеното от мен по-горе, което считам за основателно,
Моля, да отмените издаденият от Вас АУАН № ........................./ ( дата)..................
дата С Уважение;.......................
гр. / /
- monteskio
- Активен потребител
Момент!Възражението е това, което може да се депозира в 3-дневен срок от съставяне на акта пред административнонаказващия орган. Ако има издадено НП жалбата трябва да се адресира до съответния районен съд, като следва накратко да се посочат пороците, от които страда атакуваното постановление и бла, бла....
- 005555
Точно така - акт не се обжалва, обжалва се издаденото въз основа на акта наказателно постановление (пред РС)! По акта освен изложените при подписването му обяснения и възражения, може да се представят такива и в писмена форма в 3-дневен срок от сътавяне (връчване) на акта, на органа, издал АУАН, а не пред наказващия орган.
- sonya
- Младши потребител
пък възражението срещу акта така или иначе никой не го гледа....така, че най-добре си е да се жали направо пред съда :-))
- gerasimova
- Нов потребител
Kolegi,
Новак, спомена ,че иска да обжалва АКТ, а не НП, затова съм представил проформа на Възражение. Вероятно той н е се е изразил аккто трябва!!!!
Възможно е е да става ? за обжалване на НП , а той да го именува като АКТ?!
Новак, спомена ,че иска да обжалва АКТ, а не НП, затова съм представил проформа на Възражение. Вероятно той н е се е изразил аккто трябва!!!!
Възможно е е да става ? за обжалване на НП , а той да го именува като АКТ?!
- monteskio
- Активен потребител
Наистина акта няма смисъл да се обжалва. А НП трябва да се обжалва, защото КАТ-аджиите правят вного пропуски при самото съставяне на акта:няма подписи на две поемни лица /свидетели на установяването на нарушението, няма подпис върху самия акт т.е. не е ясно дали той е връчен на виновния/. Огледай внимателно формата за действителност и УСПЕХ
- Стефо
Новак написа:
> Колеги, моля ви, дайте сламка за обжалване на акт, издаден от
> КАТ, нещо като бланка и къде да подам жалбата.Става въпрос за
> мой близък, но искам да се пробвам.Мерси
> Колеги, моля ви, дайте сламка за обжалване на акт, издаден от
> КАТ, нещо като бланка и къде да подам жалбата.Става въпрос за
> мой близък, но искам да се пробвам.Мерси
- vesselina taneva
Тези от вас,които са имали подобни случаи,знаят много добре колко е ефективно депозирането на възражение в тридневния срок.Но то ще сработи тогава когато имате познат в КАТ на който възражението ще развърже ръцете като законно основание за отменяне на акта.Това е момента когато катаджиите ,които разбира се не вземат подкупи,могат да Ви намекнат или да Ви кажат направо колко ще Ви струва отменянето на акта.Понякога за човека си струва парите за да не се осланя на тежката съдебна процедура превърната във фарс,която го очаква.Този тънък момент е оставен уж да се защитят правата на нарушителя,а в същност е развъдник за корупция.
- danbe
Въпрос
Преди 2 седмици ми беше съставен акт за неизползване на предпазен колан ( 40лв. и 10 к.т. ). Оказа се, че в ЗДвП това е чл.183 ал......
но в акта ми пише член 102 ал...... и да попитам валиден ли е акта и как да процедирам ако не? Предварително благодаря на отзовалите се!
но в акта ми пише член 102 ал...... и да попитам валиден ли е акта и как да процедирам ако не? Предварително благодаря на отзовалите се!
- JD
Re: Въпрос
JD написа:Преди 2 седмици ми беше съставен акт за неизползване на предпазен колан ( 40лв. и 10 к.т. ). Оказа се, че в ЗДвП това е чл.183 ал......
Актът е незаконосъобразен. Като ти издадат НП - обжалвай на това основание!
- Гост
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|