начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Искам да попитам как се процедира.........

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да попитам как се процедира.........

Мнениеот Клиент » 27 Окт 2005, 17:32

Здравейте,
Ползвам услугите на адвокат, който създава впечатление на много зает (колко е такъв немога да преценя защото не му вися постояно в кабинета). Винаги за всяка услуга изплащам целия хонорар предварително /защото уважавам труда му или защото смятам, че така ще положи максимални усилия/.
Въпросният адвокат ме представлява по гражданско дело при което сме в положение чака се решението на съда. След поредната ни среща 4 месеца след последното заседание ми беше обяснено да не се притеснявам всичко е под контрол - решение няма още, говорено е с когото трябва. Изпратих на другия ден човек да провери какво става и се оказа, че решението е в мой ущърб и е излязло преди близо 3 месеца.
Как трябва да постъпя с този адвокат според Вас?
Клиент

Мнениеот Съмняващ се » 27 Окт 2005, 18:03

Наемете си нов адвокат . Сега на пазара на правни услуги има доста предлагане. Но гледайте не само цената на правните услуги , но и подготовката и контактите му.
Успех!
Съмняващ се

Re: Искам да попитам как се процедира.........

Мнениеот donna » 27 Окт 2005, 18:05

Не каза това решение влязло ли е в сила ,и ако е влязло на кого е връчено съобщението ,че решението е изготвено и подлежи на обжалване :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот Клиент » 27 Окт 2005, 18:53

Решението не е влязло в сила, слава богу! След скандал той отиде да се запознае и тогава се е подписал. Лошото е,че беше поел и ангажимент за говорене с когото трябва и т.н.

Мисълта ми е, трябва ли да искам пари обратно и съответно обезщетение за тази проява на супер незаинтересованост...........

В крайна сметка Вие може би ще защитите този Ваш колега, но това са 3 месеца, през които той уж проверявал всяка седмица........
Клиент

Мнениеот донна2 » 27 Окт 2005, 19:00

Вижте сега съда е тоя който решава ,ако не ви харесва решението обжалвайте.

Какъв ангажимент, кви пет лева бе човек съдията е независим и е решил делото на базата представените доказателства и т.н.

И още нещо кой ви каза че едно дело трябва да се спечели ........имаме две страни ищец и ответник единия ще спечели ,другия не ясно е .

Защо не попитахте призовкаря за тия 3 месеца защо не ви е връчил съобщението ,може би служителката не го е написала

:lol:
донна2

Мнениеот Клиент » 27 Окт 2005, 19:09

Получи се следното:

"Гарван гарвану око не вади!"

Тука не става въпрос за решението на съда(какво ще реши съдята си е негова работа), а за това, че на мен ми се разправя:
...всичко е под контрол, ...решение няма,... проведени са необходимите комуникации(за които са поети ангажименти още при захващането с това дело от адвоката), ... всичко е под контрол.

Оказва се обаче съвсем друго................. Е затова Ви питам!
Клиент

Назад към Взаимопомощ