- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Лекарско безобразие
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Лекарско безобразие
Имам нужда от помощ, моляви помогнете, от една година и нещо имам на едната буза някакво топче и реших да ида на лекар даго види, Личната лекарак така и неможа да прецени какво е затова ме прати на физиотерапевт, от физиотерапевта ме насочи към хируррг, тои пък от своя страна ме прати във лицево-челюстна хирургия където след поредния преглед при "специалист" решиха даго отрежат. Дадохами един лист със необходимия набор документи които трябва да подготвя, най-старателно си загубих 2 дена зада мина всички прегледи. След изричното предупреждение от хирурга даси взема талон за хоспитализация без дата и недоволството на лекарката която ми издаде такъв талон, се започнаха всички нередности. 3 седмици чаках зада ме плануват, след като разбрах че съм плануван ме извикаха 2 дена по рано. Така на 18.10.05 постъпих в болница, разбирасе всичко беше формално за няколко часа и после със едно направление за снимка на цялата челюст лекуващия лекар ме изпрати даси ходя и каза на другия ден сутринта дасъм 8 най-късно в леглото че съм щя да минавам някакви процедури. На 19 още в 7:30 аз си бях в леглото и за мое учудване си останах цял ден в него без никои да мине да види жив лисъм или не, само вечерта минаха дами кажат след 12:00 дане ям и дане пия нищо. След тежката нощ в която почти неспах от притеснение от предстоящата операция която щеше да бъде с пълна упоика, доиде сутринта, оказасе че няма санитари които дами закарат леглото до операционната, аз със съдействието на една сестра си го добудахме до първия служебен асансьор, след 10 минутно чакане се оказа че асансьора няма да дойде и ния отново по обратния път до другия краи на отделението зада ползваме другия асансьор. Слезнахме в операционната оказасе че там е само една жена която според мен се грижи за чистотата и инструментите там. Отново почаках около 30мин в коридора на опрационата. След това ме сложиха да легна на масата, закопчаха ме с едни колани сложихами абокад и започнха да вливат серум заедно с упойката и точно тук идва най-интересната част, анистезиолога започва даме разпитва дали несъм приемал някакви лекарства, упоиката беше започнала даме хваща и аз си плетях езика така че и аз нищо неси разбирах, след 7-8 пъти повтаряне тои разбра че пия Изонит(поради силна реакция на мантуто ми от преди 2 месеца ме бяха подложили на такова лечение) но цялата тази информация още на личния лекар съм я казал както и на всеки друг при които съм бил, също така историята за мантуто и Изонида са описани в заключението от личната ми лекарка и си вървят в комлекта от документи. Та господин анистезиолога рещи че съм болен от туберколоза и каза че операция няма да има защото(тук малко мисе губи) проблема бил във някакъв уред който след това как щяли даго ползват на другите пациенти. Та молбата ми е към кой дасе обърна каде да подам жалба оплакване зада може некомпететния във случая лекра(незнам кой неси е свърщил работата) да получи съответното наказание и даси поеме отговорност.
- mashev
Дали лекуващия ме лекар според който това са сцени на анистезиолога, дали анистезиолога, някои трябва да поеме отговорност, лекуващия лекар смята че няма основание да се прекрати операцията, анистезиолога от своя страна без дасе запознае с моито досие започва дами лсага упоика, ами ако бях алергичени направя алергичен шок и си пукна на масата тогава какво? Из между сестрите на отделението се говори за лична вражда между моя лекуващ лекар и анистезиолога, нормалнолие лични проблеми и вражди дасе пренасят на операционата маса и невините пациенти даси го отнасят. Ами ако вместо аз на маста беше вашето дете? Няма да забравя първите думи на лекаря ми след като вече ми беше минала упоиката и доиде при мен в стаята " Тоя дане ти е искал пари?" ставаше въпрос за анистезиолога. Помогнете дасе защитя и даси потърся правата.
- Гост
Санкции
Първо трябва да съберете всички нужни доказателства като хронология на събитията - цялата медицинска документация, епикриза, изследвания и т.н. ако можете да измъкнете копие от история на заболяването - ще е чудесно! Можете да опитате да го направите и по легалния начин - като ги излъжете, примерно, че имате Комплексна здравна застраховка в ДЗИ, примерно и пуснете молба до директора на МБАЛ за предоставяне на копие от История на заболяването. Ако номера мине - ще Ви дадат такова с подпис и печат вярно с оригинала.
Първо сторете това!!!
После пуснете жалба до шефа на РЦЗ и до комисията по етика към БЛС в населеното място от което сте.
Ако отговорите не Ви удовлетворяват - жалба до Министерството на здравеопазването.
После като съберете всички отговори, и ако те не Ви удовлетворяват - можете да водите дело срещу лекарите и всички институции за разпуснатия контрол вероятно и по членовете на ЗЗД. Но за това ще Ви съветва адвоката, който си наемете.
Иначе ето как трябва да бъдат санкционирани хората, виновни за Вашите страдания:
" ЗАКОН за здравето
Обн., ДВ, бр. 70 от 10.08.2004 г., в сила от 1.01.2005 г.
Чл. 221. Който наруши права на пациент, регламентирани с този закон и с нормативните актове по прилагането му, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 1500 лв.
Чл. 220. (2) Който окаже медицинска помощ без информирано съгласие на пациента или в нарушение на изискванията за даване на информирано съгласие от пациента, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв., а при повторно нарушение - с лишаване от правото да упражнява медицинска професия за срок от 6 месеца до 1 година
Чл. 222. (2) Медицински специалист, който допуска системно нарушения при упражняване на професията си поради небрежност или незнание, допуска груби грешки в работата си или извършва неморални деяния, като използва служебното си положение, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от право да упражнява професията си за срок от три месеца до две години.
Аз вече минах по пътечката и гръмнах господата от министерството, дето не си спазват закона, а нас смятат за говеда в Страсбург (Съвета на Европа) и в Брюксел (Европейската комисия). Очаквам скоро санкции срещу РБ от двете институции!
В Бг водя дела, които ще приключа успешно в Страсбург, ако не намеря съдебна справедливост тук.
Желая Ви първо скорошно оздравяване, а после и успех, ако решите да тръгнете по моята пътечка!
Първо сторете това!!!
После пуснете жалба до шефа на РЦЗ и до комисията по етика към БЛС в населеното място от което сте.
Ако отговорите не Ви удовлетворяват - жалба до Министерството на здравеопазването.
После като съберете всички отговори, и ако те не Ви удовлетворяват - можете да водите дело срещу лекарите и всички институции за разпуснатия контрол вероятно и по членовете на ЗЗД. Но за това ще Ви съветва адвоката, който си наемете.
Иначе ето как трябва да бъдат санкционирани хората, виновни за Вашите страдания:
" ЗАКОН за здравето
Обн., ДВ, бр. 70 от 10.08.2004 г., в сила от 1.01.2005 г.
Чл. 221. Който наруши права на пациент, регламентирани с този закон и с нормативните актове по прилагането му, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 1500 лв.
Чл. 220. (2) Който окаже медицинска помощ без информирано съгласие на пациента или в нарушение на изискванията за даване на информирано съгласие от пациента, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв., а при повторно нарушение - с лишаване от правото да упражнява медицинска професия за срок от 6 месеца до 1 година
Чл. 222. (2) Медицински специалист, който допуска системно нарушения при упражняване на професията си поради небрежност или незнание, допуска груби грешки в работата си или извършва неморални деяния, като използва служебното си положение, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от право да упражнява професията си за срок от три месеца до две години.
Аз вече минах по пътечката и гръмнах господата от министерството, дето не си спазват закона, а нас смятат за говеда в Страсбург (Съвета на Европа) и в Брюксел (Европейската комисия). Очаквам скоро санкции срещу РБ от двете институции!
В Бг водя дела, които ще приключа успешно в Страсбург, ако не намеря съдебна справедливост тук.
Желая Ви първо скорошно оздравяване, а после и успех, ако решите да тръгнете по моята пътечка!
- Xektor
Моля за повече информация по случая.Общо взето Xektor е прав.
Не търсете вина в лекуващият лекар, в анестезиолога, защото на прима виста е видно, че вината е негова.Взеха ли от Вас информирано съгласие за извършването на оперативната намеса и анестезията?
http://lex.bg/members/benzi/
Не търсете вина в лекуващият лекар, в анестезиолога, защото на прима виста е видно, че вината е негова.Взеха ли от Вас информирано съгласие за извършването на оперативната намеса и анестезията?
http://lex.bg/members/benzi/
- benzi
- Младши потребител
бщо взето при приемането ми в болницата ми дадоха 6-7 листа които трябваше да подпиша, бяха струпани един върху друг такаче даже незнаех какво подписвам, мислехси че влизам в болница а не че ще ходя на съд. Днес бях по време на главната визитация, доиде и доц. Димитров завещащ отделение или незнам си какво там, не прояви никаква заинтересованост даже по-средата на разговора напусна стая. Анистезиолога беше в стаята и с него продължихме разговора, след като се опита на няколко пъти да изкара мен виновен че несъм предупредил че пия Изонит, аз просто изисках досието ми което са събрали и там им посочих точно реда в който пише защо от кога и по колко пия на ден. След още няколко минутен спор анистезиолога призна че е направил пропуск че не е дошъл при мен деня преди операцията зада направи консултация. Във доводите си за прекратяване на оперативната намеса беше много обстоен и съм съгласен че е имал право да е прекрати, то нататъка остава само момента в който той не е дошъл да направи задължителната консултация с мен преди операцията. На първо време извиненията му ми доставиха леко успокоение. Сега въпроса е да продължа ли с жалбите към директора на "Университетска болница" Пловдив - дова е заведението което не препоръчвам на никой, и евентуално жалба в здравната каса? какви са възможностите да докажа грешката и какви са последствията? И с оглед на евентуално предстоящата ми операция там дали няма даси вкарам автогол?
- mashev
дано всичко да е вред с операцията и твоето здраве. според мен правилно си постъпил че си почнал с жалби и т.н. Мисля, че ако продължиш няма да е автогол. Може да се допусне, че колкото и да те мразят в момента в тая болница ще те гледат като писано яйце и много ще внимават, защото вече са видели, че не си от тоя тип пациенти дето си траят. Аз примерно преди години си затраях и досега си имам последици от тяхната грешка, допусната вследствие на немърливост и мързел и .... и аз не знам как да се изразя, ама по стар овчи обичай нищо не предприех. Все пак ти си реши, не мога категорично да те посъветвам какво да правиш.
- Мала
Вижте НАРЕДБА № 11 от 18.04.2005 г. за утвърждаване на медицински стандарт "Анестезия и интензивно лечение" - http://www.mh.government.bg/standarts.php
Успех и не се отказвайте да търсите правата си
Успех и не се отказвайте да търсите правата си
- Гост
Не се отказвайте.Вие сте в правото си да искате обезщетение от здравното заведение и от анестезиолога.
- benzi
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|