начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Закъсах го здраво - помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот iana » 21 Юни 2005, 23:18

Сигурен ли си, че той наистина е извадил медицинско? Отиди на срещата и виж какво ще поиска. Ако поиска пари нека ти покаже медицинското и го вземи като гаранция срещу последващо"изнудване".
iana

Мнениеот Практикуващ » 22 Юни 2005, 10:41

Ако пострадалия не си докара някой "Мусински свидетел" с твоите свидетели дръжте "инкяр" относно каквито и да са били удари и обяснете някаква версия за препречени коли и необяснимо агресивно поведение от страна на пострадалия, заплахи и т.н., но - никакви удари и спречквания.
Практикуващ

Мнениеот Гост » 22 Юни 2005, 14:20

не се панирай. всеки отговаря за постъпките си. ако пострадалия е такъв той цели само едно - пари. споразумейте се. докато почнеш да практитуваш има още години. освен това е от значение дали престъплението за което си осъден е тежко и умишлено - само това ще ти попречи. мисля, че за кариерата ти не е страшно. трябва да видиш дали наистина тъпанчето му е спукано в резултат на тези удари, които си му нанесъл или от друго. къде го удряше - свидетели.
Гост

престани да се вайкаш

Мнениеот kosina » 26 Юни 2005, 11:11

не е станало кой знае какво и не вярвам това да ти навреди в бъдеще. Какво право учиш четири години, щом основни положения не са ти станали ясни?!
kosina

между другото

Мнениеот kosina » 26 Юни 2005, 11:16

има такива "боклуци", които търсят с кого да се спречкат, за да могат след това да им вземат някой лев/един вид обезщетение/ и това им е един сериозен приход. Предполагам, че и твоя случай ще е такъв - нищо чудно тази пич да иска да се споразумеете след като му платиш, разбира се
kosina

Мнениеот Geleto » 02 Юли 2005, 01:10

Това, че ако е могъл да избяга, няма неизбежна отбрана не е вярно. Теорията (виж Стойнов) поне е категорична, че отбраняващият се не е длъжен да използва най-безвредния (ако мога така да се изразя) начин на защита или пък да бяга. Той е удрял колата на момчето, гонел го е, даже е продължил след това. Мисля, че има шанс поведението да бъде прието от съда (прокурора, дознателя) за неизбежна отбрана. Както се доказва и от последвалите действия на пострадалия, нападението е продължавало в този момент. Възможна е и другата теза, разбира се, че, когато го е удрял, нападението е било прекъснато.
Пич, ти като го удряше, той какво правеше, молеше ли да го оставиш или нещо такова? Абе, мисля, че в най-лошия случай ще минеш по 78а, а това означава НЕОСЪЖДАН. В крайна сметка има реабилитация и то в доста кратки срокове за леката телесна повреда. Така че не се коси толкова. Освен това мисля, че действията ти са били необходими за всяване на страх у нападателя и мотивиране да спре нападението си, дори ако си му бил шамари, а той е обещавал, че няма повече (ако е било така).
Geleto

Мнениеот Geleto » 03 Юли 2005, 18:50

Извинявай, сега видях, че си написал спукано тъпанче и средна телесна повреда. Не разбирам достатъчно от медицина и не знам дали това може да причини отслабване на слуха за повече от 30 дни (ако не се лъжа ВС свързва този период с трайност). Ако е средна телесна повреда и е умишлена (тук има много тънък момент, свързан с формата на вина, за който трябва да се говори с адвокат), то няма да може да се приложи 78а НК. Тогава дано ти свършат работа другите аргументи. Даже и така положението ти пак не е толкова лошо - прочети си главата за реабилитацията в НК.
Geleto

Мнениеот dinev » 03 Юли 2005, 20:01

Съгласен съм напълно с колегите. Непременно си ангажирай адвокат, практикуващ наказателно право. Колкото до медицинското свидетелство, ще му се наложи да докаже връзката на телесната повреда с твоята личност, а доколкото си спомням, ти каза, че наоколо имало "сеирджии". Едва ли ще си намери свидетели, които да дадат непротиворечиви и подробни показания и да го направят убедително. А добрият адвокат, който ще си наемеш, има задачата да ги обърка. Освен това, ти си имаш двама свидетеля (като не броим зяпачите). Споко!
dinev
Потребител

Мнениеот didi_k » 07 Юли 2005, 15:54

Защо се кахъриш? Та още нищо не е станало, а и с малко помощ оттук оттам и един добър адвокат.... , още повече ,че и ти учиш право- тъкмо това ще ти е един вид практика. Вслушай се в съветите на колегите, прочети нещо и всичко ще се оправи. Много си млад от такива дребни неща да ти омръзва живота. Имаш шансове да спечелиш делото. Гледай ведро и оптимистично на живота- "...то се случва се мома да роди и пак си е мома, "пък ти.... :wink:
didi_k
Нов потребител

побоя

Мнениеот plamcho » 07 Юли 2005, 16:07

Ако става въпрос само за спукано тъпанче телесната повреда е ЛЕКА - с разстройство на здравето. НЕ Е СРЕДНА - има съдебна практика по въпроса. Нека да подава каквото иска. От Вас се иска да си намете адвокат - без него няма да се оправите - щото ще се оспорва материално - правна квалификация в случая. За което не сте компетентен.
plamcho
Младши потребител

побоя

Мнениеот plamcho » 07 Юли 2005, 16:07

Ако става въпрос само за спукано тъпанче телесната повреда е ЛЕКА - с разстройство на здравето. НЕ Е СРЕДНА - има съдебна практика по въпроса. Нека да подава каквото иска. От Вас се иска да си намете адвокат - без него няма да се оправите - щото ще се оспорва материално - правна квалификация в случая. За което не сте компетентен.
plamcho
Младши потребител

Мнениеот Гост » 08 Юли 2005, 16:56

Точно това е много важно да установиш ти или приятелят ти му е причинил телесната повреда. Сигурен ли си че си ти? Опитай се да се свържеш с пострадалия да се споразумеете някак предложи му пари например. Ако наистина е дилър трудно би устоял на парите. Това са хора които за пари и майките си ще продадат. Помисли добре това е добър вариант колкото и да е труден би ти решил много проблеми все пак става въпрос за много важни неща.
Гост

Мнениеот аз » 08 Юли 2005, 17:31

Слушай сега!Да вземеш да отидеш до нянакъв адвокат и да забравиш приказките за това кой колко е виновен. Просто тоя те е "изпързалял". Ако ти беш повикал КАТ работата щеше да е по-различна и в твоя полза, но сега щом той се е усетил да си извади медицинско-ти си на топа на устата. Така че не се "Уфлянквай", ами отивай.
аз

писък

Мнениеот ор » 18 Окт 2005, 23:54

работя в МВР като ОР по криминална линия, ако ви говори нещо.
Въпрос към г-дата прокурори, "надзиратели" за спазването на законността в републикта. Имат ли процесуална стойност изършените от мен и колегите ми ПСД като разпит, разпознаване на лица и предмети, очна ставка, и т.н. За да внеса яснота, ще кажа че съм постъпил след прослувутата заповед за назначаване като дознатели на едва ли не всички действащи ченгета в страната. НЕ съм се подписвал и не съм бил уведомяван, че съм включен във въпросния списък определен от министъра на вътрешните работи и принципно работя единствено по преписки с/у неизвестен извършител. Няма да ви обяснявам, че докато пиша в районното, дилърите зарибяват децата на улицата. : :evil:
Бесен съм че не ме оставят да си върша работата, а ме карат да върша дейност, която считам, че всеки завършващ студент по право ще обори поради нарушаване на процесуалните норми. Със същия успех смятам, че въпросните ПСД може да извърши / подпише / и служителката от бюфета.
Какво да правим? И бат Бойко ни остави :)
ор

писък

Въпрос към г-дата прокурори, "надзиратели" за спазването на законността в републикта. Имат ли процесуална стойност изършените от мен и колегите ми ПСД като разпит, разпознаване на лица и предмети, очна ставка, и т.н. За да внеса яснота, ще кажа че съм постъпил след прослувутата заповед за назначаване като дознатели на едва ли не всички действащи ченгета в страната. НЕ съм се подписвал и не съм бил уведомяван, че съм включен във въпросния списък определен от министъра на вътрешните работи и принципно работя единствено по преписки с/у неизвестен извършител. Няма да ви обяснявам, че докато пиша в районното, дилърите зарибяват децата на улицата. : :evil:
Бесен съм че не ме оставят да си върша работата, а ме карат да върша дейност, която считам, че всеки завършващ студент по право ще обори поради нарушаване на процесуалните норми. Със същия успех смятам, че въпросните ПСД може да извърши / подпише / и служителката от бюфета.
ор

писък

ор

Re: побоя

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 08:42

plamcho написа:Ако става въпрос само за спукано тъпанче телесната повреда е ЛЕКА - с разстройство на здравето. НЕ Е СРЕДНА - има съдебна практика по въпроса. Нека да подава каквото иска. От Вас се иска да си намете адвокат - без него няма да се оправите - щото ще се оспорва материално - правна квалификация в случая. За което не сте компетентен.

Ето някой, който написа нещо смислено: към което мога да добавя, че за леката телесна повреда, ако не си осъждан и не си освобождавана от наказателна отговорност ще ти наложат административно наказание глоба от 500 до 1000 лв.
Гост

Предишна

Назад към Взаимопомощ