- Дата и час: 02 Дек 2024, 13:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се защитя от преднамерени сигнали пред държавни орган
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Как да се защитя от преднамерени сигнали пред държавни орган
Как може един работодател да се защити от преднамерени сигнали пред държавни органи. Освобеден работник от дружеството ми, недоволен от санкцията, която му наложих, непрекъсното пуска жалби във всички проверяващи институции. Дружеството ми е изрядно и спазва всички предписания и изисквания на нашето законодателство, но пропуски винаги има. Как мога да се защитя от постоянните проверки?
- Важно
Щом всичко ви е изрядно ...
... значи няма от какво да се притеснявате. Проверяващите органи ще дойдат, ще си направят проверките и ще констатират, че няма за какво да ви санкционират. Така всичко ще приключи. Какво ви притеснява в случая?
- Nabliudatel
Re: Щом всичко ви е изрядно ...
Nabliudatel написа:... значи няма от какво да се притеснявате. Проверяващите органи ще дойдат, ще си направят проверките и ще констатират, че няма за какво да ви санкционират. Така всичко ще приключи. Какво ви притеснява в случая?
Притеснявам се, защото всички органи, които ме провериха търсиха "под вола - теле" с аргумент, че имат вътрешни указания, когато има сигнал да приключват преписките си с актове за нарушения.
- Гост
Съгласно ЗАКОН ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА, СИГНАЛИТЕ, ЖАЛБИТЕ И МОЛБИТЕ в частност:
Чл. 4. Никой не може да бъде преследван заради предложение, сигнал, жалба или молба, подадени съобразно целта на този закон.
Виждаш, че това е уредено от законодателя, но има нещто съществено ако в тази жалба е накарнаено твоето достойнство ти можеш по съдебен път да искаш обещетение.
Чл. 4. Никой не може да бъде преследван заради предложение, сигнал, жалба или молба, подадени съобразно целта на този закон.
Виждаш, че това е уредено от законодателя, но има нещто съществено ако в тази жалба е накарнаено твоето достойнство ти можеш по съдебен път да искаш обещетение.
- миро
Работодателите масово не спазват Законите
Поздравявам този бивш Ваш служител който явно не е от заспалите овце в нашата България.
Работил съм в около 10 фирми и като студент нямаше какво друго за да се издържам и съм се натъквал на драстично неспазване на Законодателството в България и след като съм го казвал гласно пред работодателя се е налагало да ме уволняват затова-/например,че изкам да работя ня трудов договор/.
Ако и Вие сте от същите работодатели -малко Ви са проверките които Ви е пуснал този бивш служител!
Но сега все пак ще си имате едно на ум,че не всички са заспали и ще изпълнявате Законите в Държавата.
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ АКО ВСИЧКО ВИ Е НАРЕД НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ НО ЯВНО ТОВА НЕ Е ТАКА И ВИЕ ЗНАЕТЕ,ЧЕ ЕДИНИЯТ КРАК ВИНАГИ Е В ЗАТВОРА ЗАТОВА ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖА ДА СИ КУПИТЕ ПАМПЕРСИ ЗА ВЪЗРАСТНИ -ТАКА ЩЕ СИ РАЗРЕШИТЕ ПРОБЛЕМА!!!!!!!
Работил съм в около 10 фирми и като студент нямаше какво друго за да се издържам и съм се натъквал на драстично неспазване на Законодателството в България и след като съм го казвал гласно пред работодателя се е налагало да ме уволняват затова-/например,че изкам да работя ня трудов договор/.
Ако и Вие сте от същите работодатели -малко Ви са проверките които Ви е пуснал този бивш служител!
Но сега все пак ще си имате едно на ум,че не всички са заспали и ще изпълнявате Законите в Държавата.
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ АКО ВСИЧКО ВИ Е НАРЕД НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ НО ЯВНО ТОВА НЕ Е ТАКА И ВИЕ ЗНАЕТЕ,ЧЕ ЕДИНИЯТ КРАК ВИНАГИ Е В ЗАТВОРА ЗАТОВА ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖА ДА СИ КУПИТЕ ПАМПЕРСИ ЗА ВЪЗРАСТНИ -ТАКА ЩЕ СИ РАЗРЕШИТЕ ПРОБЛЕМА!!!!!!!
- НЯКОЙ СИ
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|