- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призован гарант по банков заем
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Призован гарант по банков заем
Моля помогнете - призован съм да платя 3000лв. като гарант на некоректен кредитополучател/мой бивш колега/, когото на всичкото отгоре не мога да открия / освен координати на майка му др. за него не мога да науча/. Призовката е до шефа ми, за да ми удържа от заплатата, което и ще стане. Моля помагайте - ще работя заради някакъв тарикат, а имам семейство за което да се грижа.
- Манчо
никога няма да забравя думите на мия доцент по облигацинно право "поръчител се става само и единствено от глупост. никои не може ей тъй от добра воля да се задължи за задълженията на друг.'
съжелявам искрено за положението ви. мога само да ви насърча да проявите повече усилие в издирването на бившия ви колега...
съжелявам искрено за положението ви. мога само да ви насърча да проявите повече усилие в издирването на бившия ви колега...
- киара
Няма начин - ще ти удържат от заплатата.
От тук нататък ти имаш взаимоотношения само с него - търсиш го, намираш го, откриваш негово имущество, чакаш го да започне работа, притесняваш майка му и т.н. докато си прибереш парите.
Има и още един вариант - напускаш работа и започваш някъде на черно /без трудов договор/ и банката няма да има какво да удържа /освен ако намаш имущество на свое име/.
А иначе гостът, макар и малко циничен е прав - не е трябвало да ставаш гарант, ако не си сигурен в човека.
И нещо за успокоение - не си нито първия, нито последния, който гърми така.
От тук нататък ти имаш взаимоотношения само с него - търсиш го, намираш го, откриваш негово имущество, чакаш го да започне работа, притесняваш майка му и т.н. докато си прибереш парите.
Има и още един вариант - напускаш работа и започваш някъде на черно /без трудов договор/ и банката няма да има какво да удържа /освен ако намаш имущество на свое име/.
А иначе гостът, макар и малко циничен е прав - не е трябвало да ставаш гарант, ако не си сигурен в човека.
И нещо за успокоение - не си нито първия, нито последния, който гърми така.
- АСД
- Гост
Благодаря за отговорите!
А може ли да ми обясните по-подробно как става това със СИ да ме конституира в правата на взискател - какво точно трябва да направя в този случай и колко време отнема.
Шефът ми е внесъл цялата сума.Онзи тарикат ми се обади и ми каза че може да се издължава всеки месец по 200лв. На всичкото отгоре същия ден когато шефа е внесъл парите и той е направил някаква вноска и сега има надвнесено по кредита.
Работата е там че не му вярвам на моя колега и трябва да предприема нещо, ако искам да оправя тази каша - приемам идеи всякакви.
Благодаря!
А може ли да ми обясните по-подробно как става това със СИ да ме конституира в правата на взискател - какво точно трябва да направя в този случай и колко време отнема.
Шефът ми е внесъл цялата сума.Онзи тарикат ми се обади и ми каза че може да се издължава всеки месец по 200лв. На всичкото отгоре същия ден когато шефа е внесъл парите и той е направил някаква вноска и сега има надвнесено по кредита.
Работата е там че не му вярвам на моя колега и трябва да предприема нещо, ако искам да оправя тази каша - приемам идеи всякакви.
Благодаря!
- Манчо
- Гост
Ако се води гражданско дело преди да е изплатен целият дълг по чл. 143 ЗЗД ли трябва да е исковата молба или по този член може да се води дело след като бъде изплатен целият кредит.Искам съвет от форума защото мненията на адвокатите са противоречиви и вече сам разглеждам законите в нета,а имам подобен проблем.Искам да заведа гражданско дело тъй като вече ми удържат близо година от заплатата и с тези темпове ще връщам още година.Ще ме насочите ли по кой член да е иска.Благодаря ви.
- Гост
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|