Случаят е следния:
В момента изкам да си купя апартамент,след това веднага да го препродам но имам предявен изпълнителен лист от съдия изпълнител.Въпросът ми е следния :
Знам че ако внеса 30 % от сумата другата част от парите който дължа ще се разсрочат за 10 месеца.
Може ли първо да купя апартамента след това да внеса тези 30 % след това да продам апартамента.При този ред ще има ли негативни последици от това за мен ако не успея да изплатя остатъка.В смисал ще имат ли право да предввят иск за нищожност на сделката.
Или е по добре първо да внеса тези 30 % след това да купя апартамента и след това веднага да го препродам.
Благодаря предварително !
- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за бърз съвет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за бърз съвет
По-добре се научете да пишете грамотно.......Или от спешност забравихте за правописа!
Все пак, успех!
Все пак, успех!
- ralitsarbg
- Потребител
Помисли за варианта твой роднина или друг близък да купи и препродаде
- Милена.П
Да наистина допускам провописни грешки но какво да правя като нямам и 5 клас :)
Да консултрах се с адвокати около 5 даже,но всички ми говорят различни неща Е на кого да имаш вяра и аз не знам гледат да ти вземат 15 - 20 лв. за консултация и върви се опрявяй.
Да консултрах се с адвокати около 5 даже,но всички ми говорят различни неща Е на кого да имаш вяра и аз не знам гледат да ти вземат 15 - 20 лв. за консултация и върви се опрявяй.
- 0000
Ти ако чакаш единствено и само на форума,за да си спестиш някой друг лев и сам да се оправиш в процеса СИ ЗАГУБЕН ! Обърни се към адвокат,запознай го с проблема,плати му за това и той ще се погрижи за твоя проблем,който ИМА БЪРЗО РЕШЕНИЕ.
- галина
Притежавам собствено жилище в Ж.С.К, (построена по стопански начин )от 1986г. По различни причини не си извадих нотариален акт тогава. Сега желая да продам жилището си на моя внук. Единствените документи които притежавам относно жилището са;
1. списък на член кооператорите от 1986г.
2. окончателен разпределителен протокол от 1986г. на общото събрание,на Ж.С.К
Питам;
1.тези два документа годни ли са за удостоверяване на собственноста,на жилището ми?
2.ако са годни и приложа към тях документ за данъчна оценка и за платени данъци на жилището,мога ли директно без да притежавам нотариален акт да го продам на сина си.
Предварително Ви благодаря І
1. списък на член кооператорите от 1986г.
2. окончателен разпределителен протокол от 1986г. на общото събрание,на Ж.С.К
Питам;
1.тези два документа годни ли са за удостоверяване на собственноста,на жилището ми?
2.ако са годни и приложа към тях документ за данъчна оценка и за платени данъци на жилището,мога ли директно без да притежавам нотариален акт да го продам на сина си.
Предварително Ви благодаря І
- pavelll_33
- Младши потребител
Сигурно нямате и акт 16! Вие нямате нищо,т.е. от правна гледна нямате собственост.Вие все още сте съсобственици/всички от жск-то/,след като нямате реално разпределение,но дори и така да е нямате пък акт за собственост.В този случай не можете да продадете жилището си нито на внука,нито на друг който и да било.Това не става с продажба или дарение, а ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ЧЛЕНСТВЕНИ ПРАВА.Процедурата не е лесна,така че се обърнете за изготвяне на документите към адвокат.Трябва да съберете подписи от вашите съседи,че те са съгласни вие да напуснете,а пък внука ви да бъде приет на ваше място.Преди това двамата попълвате и заверявате пред нотариус молби.След изтичане на определените срокове,съгласно ЗЖСК се изготвят и нужните документи.Дано да съм била ясна.Това,което искате става,но не чрез продажба а чрез встъпване в членствени права.
- галина
- Гост
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|