Имам следния въпрос: смятам да предприема полезни и ефективни действия срещу самонастанил се в мой имот нахалник - ще разбия вратата на собствения си имот, ще изхвърля вещите му оттам и ще сложа свой ключ. За имота имам нотариален акт, а онзи няма, имам също и протокол за въвод във владение. Онзи дори не е наемател или какъвто и да е друг, но се смята за собственик.
Интересува ме, какви последствия ще има за мен този акт (смяната на бравата), при положение, че го направя без свидетели?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Самоуправство ли е?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Не те съветвам да го правиш. Ще си имаш големи неприятности- Това си е чиста проба самоуправство. Ще те съди и няма да можеш да си намериш място от дела. Съветвам те да избереш един от двата варианта: наказателно дело по чл.323 НК или иска на невладещия собственик срещу владеещия несобственик по Закона за собствеността /ревандикация, ама забравих кой член беше/. Каквото и да предприемеш консултирай се първо с адвокат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
- аз
Имал съм не един и два подобни случая:накратко-най-малкото е 100% САМОУПРАВСТВО!!!, но може да отиде и на доста по-сериозни текстове! Не го правете!
Най-верният път е да потърсите адвокатска помощ и всичко ще стане по мед и масло, щом имате необходимите документи.
Сигурно Ви разочаровах, но живеем в правова държава и всеки трябва да съблюдава правилата. Успех! /а той е сигурен/!
Най-верният път е да потърсите адвокатска помощ и всичко ще стане по мед и масло, щом имате необходимите документи.
Сигурно Ви разочаровах, но живеем в правова държава и всеки трябва да съблюдава правилата. Успех! /а той е сигурен/!
- Полицай
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|