преди време ми връчиха нак.постановление за неиздадена касова бележка - 1000 лв. и затваряне на магазина 1 м. Обжалвах в съда наказат. постановление за размера на парите. Но съдът потвърди тази глоба като "нормална", въпреки че минимума е 200 лв.
Има ли смисъл да обжалвам по-нагоре или това е практика на съда...какво са 1000 лв.)
- Дата и час: 02 Дек 2024, 12:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нак.постановл. от данъчните
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на НП
Обжалването е свързано с представяне на доказателства. За да докажете, че глобата, която Ви е наложена е твърде висока, първо трябва нарушението да Ви е за първи път, второ трябва да докажете и да приложите и доказателства за имущественото си състояни, финансовите възможности и какво са тези 1000 лв. като разход за дружеството, ЕТ или за физическото лице как ще се отразят те на дейността Ви. Но мисля, че това трябваше да направите още в първата инстанция.
- eivanova72
Чл. 137. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г.) Лице, което не издаде касова бележка (фискален бон) или наруши реда и начина за регистриране или въвеждане в експлоатация, или отчитане, или сервизно обслужване на фискалните устройства, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, в размер от 100 до 500 лв., или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци в размер от 200 до 10 000 лв.
Вие физическо лице нетърговец ли сте, защото не ми звучите като такова? Практика е по централните места и курортите глобата да бъде 1000лв., но е и практика да бъде намалена от съда. Обжалвайте пред по-горна инстанция като е добре да си вземете адвокат, той ще "си избие" хонорара.
Вие физическо лице нетърговец ли сте, защото не ми звучите като такова? Практика е по централните места и курортите глобата да бъде 1000лв., но е и практика да бъде намалена от съда. Обжалвайте пред по-горна инстанция като е добре да си вземете адвокат, той ще "си избие" хонорара.
- dishka
- Младши потребител
ЕТ съм. Нарушението е първо-нямам други наказания. Касовата бележка беше за 1 лев. Но съда в решението си казва, че нямало значение че е за първи път и какъв е размера на покупката.
Едва ли не такава е практиката и това е минималния размер който се налага (а това между другото ми го каза и данъчния, който състави акта). А магазинчето на е на морето, а е едно квартално магазинче в крайните квартали на софия
Едва ли не такава е практиката и това е минималния размер който се налага (а това между другото ми го каза и данъчния, който състави акта). А магазинчето на е на морето, а е едно квартално магазинче в крайните квартали на софия
- Гост
- гост
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|