начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

акт за нарушени от ХЕИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

акт за нарушени от ХЕИ

Мнениеот melisa t » 06 Окт 2005, 00:21

Съставиха акт за нарушение от ХЕИ на производствения ми цех, в който пакетирам хранителни стоки, като считат че са нарушени разпоредбите на чл. 37 ал. 3 от Наредба № 7 от 08.04.2002 г. Инспекторите от ХЕИ са записали, че дружеството ми не води дневници за контрол на храните и управителя на обекта се е подписал. Със заповед от м.08.2005 г. съм наредил горните дневници да се водят на компютър и същите се водят, но управителката не ги е представила. Дали ако направя възражение в три дневния срок за възражение по акта с горните основания ще има някакъв ефект и ще се прекрати административната преписка след като представя дневниците от информационната ми система.
Как мога по-добре да се аргументирам пред ХЕИ.

Има ли и някаква съдебна практика по чл. 75 от същата наредба?

Благодаря Ви.
melisa t

Мнениеот Гост » 06 Окт 2005, 08:16

Представете дневниците и направете възражение в срока. На практика нарушение няма. С оглед Вашата вътрешна заповед, отговорност следва да носи управителя Ви-негово е било задължението да ги представи на проверяващите. Възможно е актът да не доведе до издаване на наказателно постановлиние. Зависи от конкретната нагласа на административно наказващия орган и колегата, който ги обслужва. Самата аз съм юрисконсулт на един РИОКОЗ, имах такъв случай и становището ми беше в смисъл да не се издава акт, а търговецът да бъде предупреден по чл. 28 от ЗАНН да изпълнява задълженията си по отношение на представянето на документацията. Пробвайте. Дано колегите проявят разбиране и не изпаднат във формализъм...
Гост

Назад към Взаимопомощ