- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с прехвърлянето на лек автомобил
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с прехвърлянето на лек автомобил
Здравейте, имам проблем с прехвърлянето на лек автомобил. Автомобилът Опел Корса- 91г който закупих от собственика след отиване в КАТ за прехвърляне на мое име се оказа, че е с наложен запор. Обясниха ми че фирмата, която го е внесла е със запор заради ДДС измами. Обаче колата е закупена от собственик - физическо лице, нямащ нищо обшо с въпросната фирма. Какво мога да направя аз в този случай? Имам нотариално заверен договор за покупко продажба м/у мен и продавача и сега с него не мога дефакто да я регистрирам в КАТ на свое име както и да правя каквото и да било с колата. Предварително Ви благодаря
- Гост
- b
Въпросът не е толкова лесен.
Препоръката ми е да се посъветвате с адвокат.
Има реален шанс този запор върху автомобила, направен на юридическото лице, да не може да Ви се противопостави на Вас, тъй като сте трето добросъвестно лице и попадате в хипотезата на чл.78 от ЗС.
Това е просто предварителен анализ "на прима виста". За истински съвет потърсете адвокат!
Препоръката ми е да се посъветвате с адвокат.
Има реален шанс този запор върху автомобила, направен на юридическото лице, да не може да Ви се противопостави на Вас, тъй като сте трето добросъвестно лице и попадате в хипотезата на чл.78 от ЗС.
Това е просто предварителен анализ "на прима виста". За истински съвет потърсете адвокат!
- гост 2
хм
Значи автомобила е закупен от физическо лице, което го е закупило от фирмата с/у която е запора. Аз купих колата от дефакто собственик на автомобила различен от фирмата със запора. При това положение аз какъв се явявам и защо да не мога да е прехвърля на свое име след като собственик по талон и документи не е тази фирма
Благодаря Ви
Благодаря Ви
- Гост
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|