начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

molia pomognete

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

molia pomognete

Мнениеот *** » 28 Сеп 2005, 19:39

Vuprosyt mi moje da se stori elementaren za ekspertite, poseshtavashti tozi forum, no shte sym mnogo blagodarna da polucha kompetenten otgovor. Stava vypros za slednia sluchai:
Roditeli dariavat / not. akt/ na sina si nedvijim imot - dvorno miasto i jilishtna sgrada, kato zapazvat pravoto si da polzvat do kraia na jivota si zaedno i pootdelno edna staia i syotvetnite servizni pomeshtenia ot jilishtnia etaj. Ediniat ot roditelite e pochinal. Nadareniat moje li da se razporejda s imota i po-tochno, moje li da go prodade pri tova polojenie i kakvo e neobhodimo da se napravi ot strana na jiviat roditel za da moje da se realizira sdelka s imota. Neobhodimo li e aktyt /koito e ot 1984 g./da bude vpisan v slujba po vpisaniata, sled kato e notarialno zaveren. Blagodaria predvaritelno!

Мнениеот Нели » 28 Сеп 2005, 20:47

С нотариалния акт за дарение се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имота на надареното лице.Надареният може да се разпорежда с имота, с оглед своите намерения,но живият родител поради съществуващото право на ползване-ограничено вещно право,ще може да остане да живее в имота.Дарителите нямат право да се разпореждат с имота,дори и при продажба на имота от надарения, дарителят ще може да живее в него.Би трябвало служебно нотариуса да е вписал акта за дарение,но това е изадължително.все пак променя се собственика на имота.
Нели

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 20:47

Щом актът е от 1984 год., то той задължително е вписан. Няма нужда да се вписва сега.
Живият родител трябва да направи нотариално заверен и вписан отказ от вещно право на ползване.
Гост

Мнениеот *** » 29 Сеп 2005, 09:11

Blagodaria za pomoshta!

Назад към Взаимопомощ