начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

недвижим имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

недвижим имот

Мнениеот Гост » 27 Сеп 2005, 19:18

Можете ли да ми кажете дали може да се извърши някаква сделка с недвижим имот без да се представя скица на имота - например замяна на идеални части от земята с движими вещи
Гост

Мнениеот Гост » 27 Сеп 2005, 21:44

Spored men kogato ima sdelka s nedvigim imot pri vsi4ki pologeniq trqbva skiza.
Гост

Мнениеот пом.нотариус » 27 Сеп 2005, 22:09

По принцип зависи от Нотариуса.Съгласно излезлия наскоро правилник за вписвания в рвзултат на заменки, може да се мине и без скица.В този случай, трябва да с епредстави на нотариус снимка на имота на цифров апарат.След това тази снимка на хартиен или магнитен носител се представя на съответния съдия в службата по вписвания.От там информацията от носителя се вкарва нарпаво в новосъздадение електронен имотен регистър на снимкоивя материал на имоти.По този начин търсенето н аимота значително се облекчава.ВСичко ще бъде цифровизирано.
пом.нотариус

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 08:23

Това за всички градове ли е валидно , защото съм се убедила че практиката е различна навсякаде
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 08:25

Този електронен регистър създаден ли е вече
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 08:35

а можете ли да ми кажете кои нотариус ще се съгласи да изповяда сделката.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 13:21

Скицата е задължителен атрибут за сделки с Н.И. виж наредбата! Дигиталната снимка не замества скицата!
Гост

Мнениеот гений 75 » 28 Сеп 2005, 15:14

Що за глупост, сделката е абсолютно нищожна без скица. Четете добре законите, бе хора!
Бихте ли ми казали кой е този нотариус, който прави тоя номер със дигиталните снимки. Да му дам името на инспекторите!
гений 75

kakvi sa tezi gluposti

Мнениеот harmaiani » 28 Сеп 2005, 16:01

Моите уважения, ама какви са тези глупости за дигиталните снимки?! Как ще го пише в Правилника за вписванията? Скица от общината-задължително!
harmaiani

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:04

Чл. 3 (3) (нова,ДВ,бр.69 от 2004 г.; изм.,бр.67 от 2005 г.) Когато недвижимият имот се намира в район с одобрена кадастрална карта, описанията се извършват съобразно данните по чл.60, т.1-7 от Закона за кадастъра и имотния регистър. В тези случаи към акта се прилага скица-копие от кадастралната карта.

Извадка от Правилника за вписванията!
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:14

до "пом. нотариуса":

Що не се прегледаш или имаш странно чувство за хумор.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 17:02

Благодаря ви за отговорите, аз също мислех че без скица не може но някакъв господин от общинската администрация е пуснал мухата на мой познат , а той пък е с убеждението че има някаква вратичка та затова се обърнах към вас защото съм начинаеща и работя само по закони без врати
Гост

Назад към Взаимопомощ