начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

изпълнителен лист

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изпълнителен лист

Мнениеот димитър » 21 Сеп 2005, 14:29

Срещу мен е издаден изп.лист за продажба недвижим имот.В деня преди продажбата платих по сметка на съдия изп.30% от задължението си и се задължих да плащам по 10% от задължението си месечно до пълното пу погасяване.Преди това обаче,съд.изпълнителя беше наложил запор на пенсията ми.Въпросът ми е: 1.След като съм поел задължение да плащам по 10% от дължимото следва ли да остане запора върху пенсията. 2.След като съм имал пет месеца запор върху пенсията върху каква сума следва да се начисляват тези 10%. 3.Как да се разбира"месечни вноски"от дата до дата или "за август,за септември......и.т.н."
димитър

хайде бе

Мнениеот димитър » 24 Сеп 2005, 13:33

хайде бе няма ли някой който да ме дсветли по въпроса?
димитър

недоумявам!

Мнениеот димитър » 26 Сеп 2005, 14:13

въпросите на които аз нямам отговор не изглеждат сложнил.мисля,че съм ги изложил кратко и ясно и за някой който е минал през изпълнителните служби или общо взето през ПРАВОТО не би било трудно да ми отговори.
димитър

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 14:59

НЕ ,НЕ СЛЕДВА ДА ОСТАНЕ ЗАПОРА ВЪРХУ ПЕНСИЯТЯ ВИ!
Гост

Мнениеот димитър » 26 Сеп 2005, 20:33

Благодаря Ви.И аз мисля така но съд.изпълнителя е на друго мнение.Не мога да го убедя,че наистина взискателя има право да се удоволетвори по всякакви възможни начини но ако аз не искам да плащам,След като съм се съгласил и съм започнал да изплащам задължението си ,другите способи би трябвало да се спрат.Как да го убедя?
димитър

Мнениеот димитър » 29 Сеп 2005, 12:35

Просто съм учуден!Не мога да си представя,че от 180 прочели не се е случил нито един юрист на когото да му е ясен казуса.Не мислех,че въпросите са с повишена трудност.
димитър

Мнениеот Гост » 29 Сеп 2005, 12:46

Вижте, въпросът има и друга страна. Независимо дали съдия-изпълнителят е прав или не, нашите мнения няма да променят неговото. Може да се хванете да оспорвате действията на съдия-изпълнителя по-нагоре, а можете да се опитате да го убедите в следното. След като тъй и тъй трябва да има погасяване на определена сума, щом запорът не е вдигнат, поне довнасяйте разликата до 10 %, но отразете това в протокол по делото, който да се състави от съдията. Тогава практическият резултат ще е все същият - просто няма да внасяте 10 % плюс удръжките по запора, а точно определената сума. Но ако тези удръжки надхвърлят определената вноска или съдията е крайно несговорчив - винаги можете да оспорвате това, че запорът стои. Стига да смятате, че си струва.
Гост

Изпълнителен лист

Мнениеот iancho » 29 Сеп 2005, 13:07

Спирането на изпълнението по чл.348 от ГПК се отнася само за продажбата на недвижимия имот, срещу който е насочено принудителното изпълнение, , но не и когато взискателят е насочил изпълнението върху вземанията ви за пенсия. Т.е. недвижимият ви имот няма да бъде изнесен на публична продан докато изпълнявате задължението си да внасяте по 10 % от задължението, но това не значи, че взискателят не може да поиска запор на пенсията ви и съдия изпълнителят ще го наложи. Това са два отделни способа и взискателят може да га поиска и двата заедно или поотделно
iancho

Назад към Взаимопомощ