начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Могат ли да ми отчуждат земята, ако не е за общински нужди?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ми отчуждат земята, ако не е за общински нужди?

Мнениеот катя » 26 Сеп 2005, 12:41

Собственик съм на доста съблазнително парче земя (около 5 дка). Частно лице изкупува парцели за да сторои нещо като вилно селище. Предложиха ми да ми изкупят земята, но на безценица. Аз съответно отказах и те ме заплашиха, че ще ми го отчуждят, посредством общината, под предтекст, че там ще строят инфраструктура- водоснабдяване, канализации и т.н. Възможно ли е. На мен ми се струва безумно, но вече отчуждиха земята на двама собственици, които също отказаха да продават.
катя

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 12:52

ВЪЗМОЖНО Е !НО ТУК МАЙ РАБОТАТА Е ДЕБЕЛА !СИГНАЛИЗИРАЙТЕ И ПРОКУРАТУРАТА!
Гост

Мнениеот катя » 26 Сеп 2005, 13:11

Направо ме хвърлихте в ужас. Не се ли отчуждава земя само за изграждане на обекти публична общинска собственост. Повече от ясно е че дори и да искат да изградят някаква инфраструктура, ще е за задоволяване на нуждите само на вилното селище, което си е напълно частна собственост. И не се ли възлагат обществени поръчки за такива мероприятия. Доколкото прочетох трябва и да има влязъл в сила подробен устройствен план за изграждането на такъв обект.
катя

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:12

НО ,ЗА ДА ГО ОТЧУЖДЯТ ТРЯБВА ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЛЯЗЪЛ В СИЛА ПОДРОБЕН УСТРОИСТВЕН ПЛАН,КОЙТО ДА ПРЕДВИЖДА ЧЕ ВАШЕЯ ИМОТ Е МЯСТО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЕКТ ,ОТ КОЙТО ЩЕ СЕ ПОЛВА ОБЩИЯ ОБЩИНСКИ ИНТЕРЕС
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:15

НИМА ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ ,ЧЕ ВЪПРОСНИЯ ПРЕДПРИЕМАЧ Е ПОДКУПИЛ ДОСТА НАРОД В ОБЩИНАТА!!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:17

ВИЕ МАЙ ТРЯБВА ДА НИ КАЖЕТЕ И НЯКОЯ ДРУГА ПОДРОБНОСТ!!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:19

ИМА СЪЩО ТАКА И ЕДИН ЧЛ.27 ОГ ЗОС ,КОЙТО В СЛУЧАЙ ,ЧЕ ВИ Е ВРЪЧЕНА ЗАПОВЕТ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА!!!!ДАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
Гост

Мнениеот катя » 26 Сеп 2005, 13:20

Това ми е ясно, но не ми е ясно как частно лице може да сезира общината с процедура за отчуждаване, при която в крайна сметка интерес има само частното лице.
И още един въпрос. Понеже тази земя ми е дадена, като обезщетение за отчуждена друга земя. Могат ли да ми я вземат на основание, че не съм я застроявала и тем подобни и да ми дадат друга земя в замяна. Аз вече съм влязла във владение и имам решение на поземлената комисия. Още повече, че искам точно тази земя и никоя друга.
катя

Мнениеот катя » 26 Сеп 2005, 13:26

Това е всичко което ви казах. Доколкото ми е известно няма влязъл в сила подробен устройствен план, няма решение на ОС, няма заповед на кмет, няма нищо. В момента сме на фаза "голи заплахи". Но след като отчуждиха имотите на другите хора, вече незнам какво да си мисля и доколко са "голи" тези заплахи. Просто не искам да си загубя имота. Както ви казах е доста апетитен, а и аз имам намерения да го застроявам също.
катя

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:31

КАТЯ ,БЕЗЗАКОНИЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ФАКТ,НО ВСЕ ПАК НЕ СТЕ ТОЛКОВА БЕЗЗАЩИТНИ!ТРЯБВА ДА СЕ ПОИНТЕРЕСУВАТЕ КАК ТОЧНО САОТЧУЖДИЛИ ИМОТИТЕ НА СЪСЕДИТЕ ВИ!ЗАКОННО ЛИ Е ВСИЧКО!А ОНЕЗИ НЕКА СИ ЗАПЛАШВАТ ,МОЖЕТЕ КАКТО ВИ КАЗАХ ДО СИГНОЛЕЗИРАТЕ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТОВА !
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:33

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ,ЧЕ ДОРИ И ДА СА ИМ ОГЧУЖДИЛЕ ИМОТИТЕ ТЕ ТРЯБВА ДА СА ПРЕДВАРИТЕЛНО И РАВНОСТОЙНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ,А НЕ НА БЕЗЦЕНИЦАТА КОЯТО ВИ ПРЕДЛАГА ИНВЕСТИТОРА!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:34

МОЖЕТЕ И КАМ МЕДИИТЕ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ ЗА ДА РАЗДУХАТЕ ИСТОРИЯТА!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 13:36

А ЧАСТНО ЛИЦЕ НЕ МОЖЕ ДА ИНИЦЕИРА ТАЗИ ПРОЦЕДУРА!
Гост

Мнениеот КАТЯ » 26 Сеп 2005, 13:50

Аз ще направя всичко възможно да запаза имота си. Но ви моля за съдействие. Според чл. 205 ЗУТ, т. 2 могат да отчуждават земя за изграждането на водоснабдяване, канализация и т.н. Та мисълта ми е ако в крайна сметка кмета издаде заповед за отчуждаване, мога ли да я оспорвам за това че не обслужва публичен общински интерес, а частен. Т.е. основанието за отчуждаване в случая не е законно. Макар че не е съвсем сигурно, защото винаги може да се изопачи в полза на общината. Просто дайте идеи как да се защитя. Все пак става въпрос за 5 дка. Не са им ли малко множко да строят канализации и т.н. Плюс това те са подземни и не виждам защо да ми отчуждават имота за това.
КАТЯ

Назад към Взаимопомощ