начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Плащане запис на заповед

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане запис на заповед

Мнениеот Деси » 21 Сеп 2005, 09:30

Как следва да се обележи върху ЗЗ когато издателя е извършил плащането на цялата сума по ЗЗ .Благодаря
Деси

ТАКА, КАКТО Е ПОСОЧЕНО В ЧЛ.492, ТЗ

Мнениеот Ant » 21 Сеп 2005, 09:50

ОТБЕЛЯЗВАНЕТО СТАВА, ПО НАЧИНА ПОСОЧЕН В ТЕКСТА НА ЧЛ.492, (вр. с чл.537) ТЗ.

С едно изречение на лицевата част (платец, сума, валута, дата, място, израза "изплатена напълно") и подпис на бенефициера, джиранта или поръчителя.

Не е желателно, вписването да е след подписа на издателя.

Ant
Ant

Мнениеот Деси » 21 Сеп 2005, 10:29

А подпис на издателя
Деси

Мнениеот mmmmmm » 21 Сеп 2005, 13:17

И най-добре длъжника (вече бивш) да си вземе ЗЗ :?
mmmmmm
Младши потребител

Мнениеот Ант » 22 Сеп 2005, 21:55

Може, разбира се, да си го вземе, но - какво ще стане (ако е на приносител или бланков) ако си го загуби? - или , ми го отнемат????

:)
Ант

Мнениеот аз » 25 Сеп 2005, 11:20

Най-добре е да си вземеш ЗЗ. Пък после как така ще го загубиш? Като си го вземеш го унищожаваш и толкова. Ако тлкова искаш да отблежиш нещо нърху него-се подписвате двамата /длъжника и кредитора/, че сумата е изплатена изцяло и в брой и толкова :D
аз

Назад към Взаимопомощ