начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

СПЕШНО! Тормоз от горния етаж!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СПЕШНО! Тормоз от горния етаж!

Мнениеот Мартин » 17 Сеп 2005, 11:55

живеем в панелка в "Люлин" 6. съседа отгоре - около 30 годишен може би.
става въпрос за тормоз, който не ни позволява да спим по цели нощи!
в панелка се чува дори когато някой отиде до тоалетна, но в нашия случай не е това, не става въпрос и за музика...
почти всяка вечер той си води мадама или мадами и горе е говорене и секс до 3-4 през нощтта. всичко се чува - леглото как скърца, как те си говорят и пъшкат, как се разхождат по скърцащия паркет!
при положение, че целия вход спи, а навън е гробна тишина, а ние на другия ден сме на работа си мисля, че не е нормално някой отгоре да ни държи будни. на всичкото отгоре това се повтаря в 6:00, когато се събуди и на нас ни се събира има-няма 4 часа сън.

викали сме полиция, правени са му забележки и от дом-съвета, баща му (който по принцип живее тук, но лятото си е на село) също знае и обеща, че ще му вземе ключа и това няма да се повтаря, но нищо!
преди време някой бе счупил входната врата и набедиха мен, дори ме били видяли! имах алиби, че не съм бил тук и после се оказа, че бил въпросния господин! дори майка ми каза, че в тази вечер пак не е спала и после стана ясно, че той не е имал ключ от входната врата и я е разбил, за да... тормози пак!

лятото не бях тук и си мислех, че нещата са се поуспокоили, но уви...
звънял е на вратата ни и е ударил майка ми, като и е казал да не го притеснява и да внимава къде и към кой се обръща за случая. заплашил е и бабами, която си идва само за пенсията. касиерката и домоуправителя знаят за случая и са го питали: защо я удари, а той отговорил: ми ударих я.

четох наредбата за вътрешен ред и в нея се казва, че след 22:00 се забранява шумното говорене. не пише, че се забранява правенето на секс, обаче. така се оправдаваха и полицаите, които сме викали поне 4-5 пъти.
е какво излиза... че той всяка вечер може да ни прави на луди и никой да не може и да не смее да му каже нищо и той знаейки това да ни се подиграва и да няма капка морал в себеси!?

какви са изходите:

да продадем гарсониерата и да се махнем от тук?

на база на изложените факти да ни насочите дали може да търсим някакви права чрез съд.
факт е, че има заплахи, факт е че е имало удар, факт е че има свидетели, които могат да потвърдят това. факт е, че целия вход знае за случая, но всички са наплашени и всеки се скатава.

как да постъпим?

благодаря за вниманието!
Мартин

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 17 Сеп 2005, 12:19

mutra написа:викни мутрите, батка, да му строшат главата от бой. да видим после дали ще прави шум

Да бе...за един люлински цървул от горния Ви етаж никой няма да си сложи главата в торбата, на момчетата им трябват значително по-доходоносни работи, никой няма да се занимава с тия глупости, най-добре си реши въпроса сам, рязко и брутално, иначе няма кой да ти помогне.

Да беше хапвал повече, да беше потренирал нещичко, да беше направил некое и друго мускулче, да се беше посбивал 20-30 пъти, да се беше прибирал насинен, да се беше възпитавал малко и на улицата, сега щеше да ти е много по-лесно да се справиш с тормозника...

Както казват хората - за един бит дават 3 небити !
А иначе кво - евала на пича от горния етаж !
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 12:22

до тук нищо смислено за съжаление...
Гост

Мнениеот kontrol » 17 Сеп 2005, 16:05

Значи, първо, каква е тази Наредба?

Аз знам,че има един Примерен правилник за вътрешния ред в ЕС, който при Вас би трябвало да не е ПРИМЕРЕН, а да сте го приели на оОС. Та в неговия член 14 се казва, че е забранено свиренето, пеенето, използването на озвучителни системи, шумният говор и увеселения ....
Та пускането на музика определено е използване не озвучителни системи, а другите неща - шумен говор и увеселения.

За неспазване на този правилник и на ПСАРОВАС, глобите налагани от управителя са до 60 лв.

Второ, в кой град живеете. Проверете в Наредбите на общинския съвет, дали и там не е уреден този въпрос.

Трето, що се отнася до насилието, ако няма средна телесна повреда, можете да заведете само НЧХД. Обаче май нямате свидетели?
Последна промяна kontrol на 18 Сеп 2005, 01:50, променена общо 1 път
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Мартин » 17 Сеп 2005, 16:21

да, това с глобата ми го дадоха като идея. има го като закон и е прието, но е свързано с дом-съвета, който трябва да наложи глобата. а ние не искаме те да се намесват, защото знаем добре, че изобщо не си знаят правата, а и няма да тръгнат да го глобяват.
предложиха ми друго:
жалба до общината и те там ще решат какво да правят.
става въпрос за София, жк Люлин.

а да... просто той знае как са нещата и е нанесъл лек удар, защото е ясно и за мен, че с едно медицинско свидетелство е готов!
Мартин

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 16:41

kontrol написа:Значи, първо, каква е тази Наредба?

Аз знам,че има един Примерен правилник за вътрешния ред в ЕС, който при Вас би трябвало да не е ПРИМЕРЕН, а да сте го приели на оОС. Та в неговия член 14 се казва, че е забранено свиренето, пеенето, използването на озвучителни системи, шумният говор и увеселения ....
Та пускането на музика определено е използване не озвучителни системи, а другите неща - шумен говор и увеселения.

За неспазване на този правилник и на ПСАРОВАС, глобите налагани от управителя са до 60 лв.

Второ, в кой град живеете. Проверете в Наредбите на общинския съвет, дали и там не е уреден този въпрос.

Трето, що се отнася до насилието, ако няма средна телесна повреда, можете да заведете само граждански иск. Обаче май нямате свидетели?
za prestyplenija ot 4asten harakter 4uval li si???? Presledvat se po tuzba na postradalija!!!!!!!!
Гост

Мнениеот един » 18 Сеп 2005, 02:05

Пускай веднага жалба в полицията,по-точно майка ти да я пусне,че тоя тип я е ударил и заплашвал.Ако има очевидци-да ги посочи,ако не-да пише,че е потвърдил пред домоуправителя и кой там друг беше не помня,че я е ударил.Ама непременно трябва да пуснете жалба бе хора,как тъй ще се оставяте да ви удрят и заплашват!Тоя да не е дон Корлеоне бе,че ще му треперите целия вход.И като е толкоз курназ как ще удря жена,трябвало е да се разбере с баща ти или с теб по мъжки.Измекяр някакъв долен ще да е!И в полицията по-категорично!Казвате че сте отишли да подадете жалба,а не да питате да подадете ли и кво изобщо да правите.Те полицаите не са адвокати да ви дават акъл,те си изпълняват задълженията хората.Ако вие искате да пуснете жалба,то те са длъжни да я приемат и да проверят случая и задължително ще разпитат свидетелите ,които сте посочили.А на тях /свидетелите/дали ще им стиска да излъжат полицаите?А вашето семейство после как ще го гледат в очите ако излъжат?И ако искаш да са изпипани хубаво нещата иди при адвокат да ти оформи жалбата- по-зло да е изпипана.Не вярвам да ти вземат някакви кой знае какви кинти.И пиши после какво си сте решили да правите.
един

секс

Мнениеот папи » 18 Сеп 2005, 06:23

непонятно нелогично и неадекватно - такова е обяснението на вашата "жалба" , че може ли да заповядвате на околните кога как и къде да правят секс. Отворете си училище за секс че да научите хората а не с безсмислици да пълните този сериозен сайт. а това за побоя според нас е измислица за да подсилите безсмислиците си и да им придадете реален оттенък
папи

обиден от секс

Мнениеот коко » 18 Сеп 2005, 06:45

Срамота пе да занимавате хората с вашите безсмидлице оставете другите да зпокажат истинските си проблеми които за съжаление са далеч по първостепенни и важни!
коко

Мнениеот мутра » 18 Сеп 2005, 10:54

абе плаче си за бой мартинчо
мутра

Мнениеот Гост » 18 Сеп 2005, 11:59

Глей са, Марто - адвокатите са за това, да ти вземат парите и да ти изготвят жалбата без да им пука за по-нататъшното развитие на нещата. Ако искаш да решиш въпроса окончателно, послушай Инди Джоунс - реши си го сам или с приятели защото наистина няма кой да ти помогне адекватно в случая!
Гост

обиден от секса

Мнениеот кака мара » 18 Сеп 2005, 12:29

за бърза помощ викай жоро секса от М М
кака мара

Мнениеот Мартин » 18 Сеп 2005, 14:15

така! сега разбирам, че имаме медицинско за ударите!
посъветвали са ни да подадем жалба до прокоратурата.
от вас разбирам, че е по-добре чрез адвокат да се напише такава.

още понеделник действаме!

благодаря на всички, ще ви информирам по случая, защото съм убеден, че не сам ние сме с подобни проблеми!
Мартин

Re: секс

Мнениеот Гост » 18 Сеп 2005, 14:21

папи написа:непонятно нелогично и неадекватно - такова е обяснението на вашата "жалба" , че може ли да заповядвате на околните кога как и къде да правят секс.

виж какво, който и да си ти, ако това е над твоята глава съм убеден, че няма да издържиш и ще предприемеш някакви действия!
това е подигравка, а не просто секс! не може след 00:00 да се започва и да се свършва в 03:00. после като се събуди в 06:00 да се продължава пак и ние да не спим през цялото това време.
на всичкото отгоре се подиграва и като е звънял е с цялото си нахалство е казал: "спи бе, аз какво ти преча". и я е ударил по крака като е отправил заплахи, че "ще пречука всички". добре, че майка ми си е изкарала медицинско.

това не е ли достатъчно сериозно, че да събуди човешкото в теб?!
Гост

Re: секс

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 18 Сеп 2005, 17:12

Anonymous написа: не може след 00:00 да се започва и да се свършва в 03:00. после като се събуди в 06:00 да се продължава пак и

Може, може...и още как ! Дори е желателно, и то с различни мадами...! Ако беше казал не Люлин, а Младост, направо щях да си помисля, че си оня поплювко от долния етаж... :D :D :D
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот един » 20 Сеп 2005, 01:04

Мартин написа:така! сега разбирам, че имаме медицинско за ударите!
посъветвали са ни да подадем жалба до прокоратурата.
от вас разбирам, че е по-добре чрез адвокат да се напише такава.

още понеделник действаме!

благодаря на всички, ще ви информирам по случая, защото съм убеден, че не сам ние сме с подобни проблеми!

Да,и в прокуратурата може и в полицията може.Но в прокуратурата по- добре.И адвокат/кадърен такъв/ако я напише жалбата още по-добре.И успех със свидетелите-дано да не се отметнат и да кажат каквото са видели и чули.Пиши тук после какво е станало.
един

Мнениеот Александра » 20 Сеп 2005, 01:27

Според мен, е по-добре граждански иск по чл.45, с който да търсите обезщетение за причинени неимуществени вреди /тормоз, неработоспособност....раздразнителност, която рефлектира върху отношенията в семейството ви/, например 1000-2000 лв.-преценявате колко с оглед практиката на съда да присъжда по-малко от поисканото. Значи, ако искате 1000 лв.например, ще ви трябват 40 лв.за държавна такса. Доказвате фактите със свидетели-може съседи, може ваши гости, може членовете на семейството ви.

Ако не ви се занимава направо с това, идете при нотариус, направете една нотариална покана да се прекрати шума, ако не - ще си търсите правата пред съд. Ако не се получи, тогава пускате исковата молба и прилагате поканата, пишете кои лица са ви свидетели и молите да бъдат разпитани.

Мисля, че шансовете ви са големи
Александра

жалбата е готова!

Мнениеот Мартин » 21 Сеп 2005, 20:14

жалбата е от името на майка ми, а "на мен и на майка ми" е нейната майка (баба ми), защото заплахи е имало и към нея.

описани са всички случки и завършва така:

На основание гореизложеното, моля да образувате проверка и след като установите, че изнесеното отговаря на истината да образувате наказателно производство за извършването на престъпления - по чл.130 ал.2 във връзка с ал.1 от НК спрямо мен, а по отношение на двете – на мен и на майка ми – по чл.144 ал.1 от НК.
Разчитам на вашето съдействие.
Прилагам копие от съдебно-медицинско удостоверение №.../05г.

аз лично ще подам жалба до полицията и общината за шума и безпокойството. имам примерна такава, написана от полицай.

оставям e-mail: mbb_vd@dir.bg, като очаквам препоръки и съдействие.
благодаря на всички!
Мартин

Назад към Взаимопомощ