начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Покупка на таванско помещение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на таванско помещение

Мнениеот купувач- евентуален » 11 Сеп 2005, 19:05

Здравейте Интересува ме спешно вашето мнение Харесах си таванче Не съм собственик в сградата , но ми предложиха вариант в който собственичката ми прехвърла 1 десета от нейният имот и аз ставам собственик в сградата, след това ми продава тавана, за който получавам отделен нот акт , а после и връщам 1 десета Става ли така Пълноправен собственик ли ще съм Може ли някой да го оспори като сделка Много ли ще се набутам?????????????????????2
купувач- евентуален

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 12 Сеп 2005, 10:09

Ако в момента тавана няма отделен нотариален акт, то вероятно никога няма и да има !

Едната десета от имота на бабата (по пазарни цени) покрива ли стойността на тавана ? Кога ти искат основното плащане - след прехвърляне на 1/10 или после ? И още : 1/10 от какво - от целия имот или от нейната част от имота /защото тя може да е съсобственичка с още няколко човека/ ?

А ако наистина ти прехвърлят 1/10 от целия имот без да даваш никакви пари, то ти направо си напред у живота...! :wink:

Щото аз си представям таванче от 40 кв. и имот в центъра, в стара кооперация, тухлена, от поне 180 кв.м. .... :D :D :D
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот evgenius » 12 Сеп 2005, 12:10

Таванско помещение може да бъде предмет на сделка само ако съществува като самостоятелен обект по правилата за етажната собственост. Това означава, че:
1.Трябва да има санитарни помещения.
2.Трябва да има разрешение за промяна на предназначението на таванската стая например в офис, което означава арх.проект и одобрение от общината.
3.Никакво плащане на идеална част от имота не гарантира правния мир на евентуалното реално ползване от Вас "таванче".
evgenius

Назад към Взаимопомощ