начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Постоянен адрес

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постоянен адрес

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 20:51

Здравейте! Имам следния въпрос - през 1997 продадох апартамента си и се преместих в друг. През 2001 год., като си вадих личната карта, на компютъра излезе стария ми адрес и служителката ме записа на адреса на продадения апартамент. Във всички документи, включително банкови сметки, ползувани кредити и дебитни карти също пише стария ми адрес.
И личната карта и адреса на фирмата ми са на стария адрес, с който вече нямам нищо общо. В сегашното ми жилище не съм се записвал в домовата книга под предлог, че ползувам жилището само като офис, а живея на друго място.
Как мога да си оправя адресите и нося ли някаква отговорност за тази бъркотия ?
Гост

Мнениеот галина » 05 Сеп 2005, 13:17

Ами трябвало е по-рано да го направите.Отивате в съответната Дирекция на МВР по местоживеене и подавате документи и................ви променят адреса.
галина

Мнениеот ivan.gavrilov@mail.bg » 05 Сеп 2005, 13:33

Отивате в общината и попълвате заявление за постянен адрес. Искат и акта за раждане, данни за съпруг(а) деца. След това със заявлението отивате в РПУ,а ако искате експресна лична карта - в РДВР/СДВР.
Обърнете внимание на адреса на фирмата. Ако някой съди фирма, представя актуално състояние с оглед призоваването на представител на ЕТ-то или дружеството. Ако на адреса в актуалното състояние няма лице което да получи призовката, то това се отбелязва в нея и призоваването се счита редовно - т.е. могат да Ви осъдят и без Вас :)
Смяната на адреса на фирмата не е обвързана с представяне на лична карта, най-много да искат договор за наем, така че просто го заявете в съответния съд.
ivan.gavrilov@mail.bg

Мнениеот vesko_atanasov » 05 Сеп 2005, 13:36

Ne zabravqite i danu4nia si adres :D :D :D moje da vi suzdade dosta glavoboliq,ne 4e gi nqmate sega :D :D 8)
vesko_atanasov

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2005, 14:42

Лелеее....!
Благодаря на всички, ама става много сложно, то май по-добре да си кротувам така, както съм...
А какъв е тоя "данъчен адрес", това нещо ново ли е ?
Гост

Мнениеот галина » 05 Сеп 2005, 17:15

Това е адреса на управление на фирмата Ви! Ако / не дай боже/ данъчните лелки и чичковци Ви потърсят или просто някой иска да се свърже с вашата фирма. :lol: :lol: :lol:
галина

Назад към Взаимопомощ