начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

забрана за напускане на страната

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

забрана за напускане на страната

Мнениеот mae » 03 Сеп 2005, 21:00

Казуса е такъв. Човека заминава на почивка в чужбина с чартърен самолет. На летището е спрян и му е била връчена призовка за свидетел по дознание. До момента не е получавал никакви други призовки и не знае за какво става дума. На летището му снемат отпечатъци и го снимат. След което му връщат паспорта, призовка и го пускат. Самолета естествено вече е отлетял. Това се случва пред детето му. Никакви документи не са му били представяни, освен призовката, която е факсово копие.
Освен жалба, има ли основание за завеждане на дело и какво?
mae

Мнениеот галина » 04 Сеп 2005, 10:16

Нека да провери делото,пък тогава да пуска жалби!
галина

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 11:54

Това, което разказвате е повече от невероятно и невъзможно! Попитайте познатия си как наистина е протекла цялата ситуация на летището... Там няма кой да му снема отпечатъци и да му прави фотоснимки. А ако е имал постановено принудително довеждане по наказателно производство никой е нямало да го пусне да си ходи. Дали пък Вашият познат не живее на адрес различен от постоянния и настоящия си?
Гост

zabrana

Мнениеот mae » 04 Сеп 2005, 20:35

Връчена е призовка за свидетел по дознание. Заведен е в кабинета на началника на гранична полиция и са го накарали да си сложи показалците на двете ръце последователно, покрити с бяла кърпа. Не съм сведущ точно по техническата част, но предполагам за отпечатъци, какво друго? След това са го помолили да се облегне назад срещу нещо като камера. Пак повтарям - връчена му е само призовка за свидетел по полицейско производство, дознание N.... /2005г. и аз съм много озадачен. Все пак е свидетел, какви са тези работи?
mae

забрана

Мнениеот мае » 04 Сеп 2005, 20:38

Пропуснах да уточня. Човека е на 45 години и от 16-тата си годишнина живее на един и същ постоянен адрес.
мае

Re: zabrana

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 21:04

mae написа:Връчена е призовка за свидетел по дознание. Заведен е в кабинета на началника на гранична полиция и са го накарали да си сложи показалците на двете ръце последователно, покрити с бяла кърпа. Не съм сведущ точно по техническата част, но предполагам за отпечатъци, какво друго? След това са го помолили да се облегне назад срещу нещо като камера. Пак повтарям - връчена му е само призовка за свидетел по полицейско производство, дознание N.... /2005г. и аз съм много озадачен. Все пак е свидетел, какви са тези работи?

Кърпи по ръцете.....дивотиии..... пръстови/и дланови/отпечатъци се вземат по съвсем легален начин. Нещо в процедурата разказана от Вас не е на ред-най вероятно клиентът Ви подвежда кофтил :?:
Гост

zabrana

Мнениеот mae » 05 Сеп 2005, 10:10

човека е сестра ми, не клиент. Така, че всякакви сценарии от нейна страна са абсурдни. Това е истината, колкото и абсурдно да звучи.
mae

Мнениеот stavrev » 05 Сеп 2005, 13:01

Не прочетох да има забрана за излизане от България.Само са я забавили.
Отпечатъците не са взети законосъобразно.Нали е само свидетел?
Може да се заведе и иск по Закона за отговорност на държавата.
stavrev
Потребител

Re: zabrana

Мнениеот Полицай » 05 Сеп 2005, 14:57

mae написа:човека е сестра ми, не клиент. Така, че всякакви сценарии от нейна страна са абсурдни. Това е истината, колкото и абсурдно да звучи.

МАЕ, наистина звучи много абсурдно. Остави подробностите/чартър и останалото лично/ и направи обективна анотация на случилото се със сестра Ви, за да можем да разберем какво точно е станало и какво е правното основание, за да се случи, както и евентуален съвет какво да направите сега.
Полицай

zabrana

Мнениеот mae » 05 Сеп 2005, 16:57

Извинявам се на всички за емоционалните отклонения и накъсаноста, но .... разбираемо е.
Когато е минала на паспортен контрол служителката от гр. полиция и казва, че не може да пътува и трябва да я задържи. Обяснява, че има забрана за напускане на страната по буква "и", (ама от какво)? Завеждат я в някакво помещение и я оставят да чака около час и половина. Казват й че ще говори началника. След това я взема някакъв мъж, който не се представя и я завежда в малка стаичка на 2 етаж. На бюрото има нешо като камера на стойка. Казва и да се облегне назад. Вероятно я снима. Кара я да си постави двата показалеца последователко на кутия с размери около 5/5/2 см отгоре стъклена. Вероятно за отпечатъци. Връща я обратно на 1 етаж и я оставя да чака, където първата служителка и връчва призовка от РДВР Перник, за свидетел по полицейско производство - доснание N.... Призовката е за 08.09. 2005, копие, без оригинални печати. Връщат и паспорта и я пускат да си ходи. Поискала е да напише веднага жалба, но са и обяснили че там няма къде да се изведе и да ходи на "Мария Луиза".
До момента не е получавала призовка, нито по обичайния начин, нито по телефон, телеграма и т.н. Живее от 1980г. на един адрес и не го е сменяла.
Единствената връзката с Перник е че от 1993 до миналата година е била собственик на апартамент. Апартамента е продаден миналата година чрез местна агенция за недвижими имоти. Не се е срещала със сегашните собственици.
Това е всичко до момента.
mae

Назад към Взаимопомощ