начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Казарма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Alexander Hristov » 26 Авг 2005, 10:31

Колеги,
Аз също съм засегнат от този проблем и проучих законодателството. Искам във тази връзка да попитам Ивайло Ганчев, ако чете форума, във връзка с делото, което е водил: Колега, намерих практиката, за която говорихте във форума, тя всъщност е единствената на подобна тематика. Притеснява ме факта, че както виждам вашият клиент не е "отървал казармата", а всъщност е изслужил междувременно, както пише в решението на ВАС. Тук очевидно попадаме в хипотеза на ЗОДВПГ, но това е друга тема. Та въпросът ми е - ясно от материалноправна гледна точка е, че нямат право да те взимат ако учиш редовно обучение и това е всичко, няма значение второ, трето или десето образование, притеснява мепроцесуалноправната страна. Как точно според вас стои въпросът със спирането на изпълнението на решението - трябва да се иска като обезпечителна мярка или се позоваваме на суспензивния ефект на обжалването. Ако се позоваваме на суспензивния ефект на обжалването, как според вас да накараме военните да признаят че актът не би трябвало да се изпълнява, само на основание, че го обжалваме?
Моето мнение е, че ясно попадаме в хипотезата на ЗАП и изпълнението трябва да спре, но как по дяволите си мисля на практика ще го обясня това на военните?
А някой не смята ли, че само лаят? Дали знаете, някой, който е взет по време на обучение?
Моля Ви за сериозни коментари. Колега Ганчев, разчитам на вашето участие.
alexander_g_hristov@abv.bg
Alexander Hristov

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 10:44

wsi4k w ARMYiata i tva. stiga ste revali be zen4ovciiiiiiiiiiiiiiii
Гост

Мнениеот Alexander Hristov » 26 Авг 2005, 11:05

Всъщност, мнението ми, е че би трябвало да се търси като обезпечителна мярка, а няма спиращ ефект. Чакам мнения! Сериозни!
А някой може ли да намери подобна заповед и да я сканира - става дума за заповед на началника на военно окръжие за явяване за отслужване на наборната военна служба. Не става дума за решения на наборните комисии - те са необжалваеми по съдебен ред.
Alexander Hristov

Мнениеот julian78 » 26 Авг 2005, 14:26

Alexander Hristov написа:Колеги,
Аз също съм засегнат от този проблем и проучих законодателството. Искам във тази връзка да попитам Ивайло Ганчев, ако чете форума, във връзка с делото, което е водил: Колега, намерих практиката, за която говорихте във форума, тя всъщност е единствената на подобна тематика. Притеснява ме факта, че както виждам вашият клиент не е "отървал казармата", а всъщност е изслужил междувременно, както пише в решението на ВАС. Тук очевидно попадаме в хипотеза на ЗОДВПГ, но това е друга тема. Та въпросът ми е - ясно от материалноправна гледна точка е, че нямат право да те взимат ако учиш редовно обучение и това е всичко, няма значение второ, трето или десето образование, притеснява мепроцесуалноправната страна. Как точно според вас стои въпросът със спирането на изпълнението на решението - трябва да се иска като обезпечителна мярка или се позоваваме на суспензивния ефект на обжалването. Ако се позоваваме на суспензивния ефект на обжалването, как според вас да накараме военните да признаят че актът не би трябвало да се изпълнява, само на основание, че го обжалваме?
Моето мнение е, че ясно попадаме в хипотезата на ЗАП и изпълнението трябва да спре, но как по дяволите си мисля на практика ще го обясня това на военните?
А някой не смята ли, че само лаят? Дали знаете, някой, който е взет по време на обучение?
Мисля че още никой не е взет по време на обучение. Нали това нещо е съвсен ново, заповед No.5 и 7 на УЛС с началник г-н Карамунчев. Той е издал съответните незаконни заповеди. Така че предстои да се вземат хора които учат в момента редовно. Цялата работа че военните искали да вземат висшисти понеже се комаднвали(юркали) по лесно. Това официално са го заявили. Другото е че в медиите казват едно а на практика вършат друго. По точно лъжат най безцеремонно по медиите.
julian78
Младши потребител

Мнениеот julian78 » 27 Авг 2005, 13:48

Ако се позоваваме на суспензивния ефект на обжалването, как според вас да накараме военните да признаят че актът не би трябвало да се изпълнява, само на основание, че го обжалваме?

В закна пише:

(2) Своевременно подадената жалба или протест спира изпълнението на административния акт.

Прото закона ги задължава военнте да не изпълняват акта.

PS
Писах Ви E-mail.
julian78
Младши потребител

Мнениеот Деян » 30 Авг 2005, 14:21

Здравейте,

от няколко години живея в София, имам постоянен адрес тук вписан в личната карта, но съм роден в Стара Загора и все още там получавам бележките, че трябва да отида на медицинска комисия примерно.

Ще бъде ли валидна повиквателната ако я получа отново на стария ми адрес в Стара Загора
Деян

Мнениеот Гост » 30 Авг 2005, 14:25

Имам и още един въпрос:

няколко пъти тук се казва ще не трябва да се ходи на "последната комисия"

как да разбера ще ме вика тази комисия ?

сега например имам повиквателна за някакви медицински изследвания дето ги правят през 2-3 години ...
Гост

Мнениеот Гост » 30 Авг 2005, 14:35

чл.34, т.1 от ЗАП !
Гост

Мнениеот julian78 » 30 Авг 2005, 15:23

Anonymous написа:чл.34, т.1 от ЗАП !

Пич, иам решение на ВАС, че заповедите на началника на военен отдел са обжалваеми по съдебен ред. Намери си делото и се осведоми.
julian78
Младши потребител

Мнениеот закъсал » 31 Авг 2005, 20:17

Здравейте!

Семестриално завършил съм магистратура (в СУ), но все още не съм се дипломирал (остава ми защита на дипломна работа). Последният семестър, който съм записвал е зимен 2003/2004 г. В университета ми казаха, че имам право да отлагам 3 години защитата, което според мен означава до 2007 г.

Бях останал с впечатлението, че мога да се отлагам от военните, понеже все още напрактика не съм завършил, обаче военните не ми харесаха уверението (било много старо). В общи линии текстът на уверението беше следното:
... студентът е бил записан зимен семестър 2003/2004, семестриално е звършил, но все още му предстои защита на дипломна работа. Следваща дата за защита - септември 2005 г.

Въпросите ми са следните:

1) По закон имам ли наистина право да бъда отлаган от военните до защита на дипломната работа (или до края на 3-те години).
2) Ако имам право, какво точно трябва да напиша в уверението, т.ч. да го уважат.

Благодаря предварително!
закъсал

Мнениеот Гост » 31 Авг 2005, 20:31

Каде ще те вземат бе ........... То ще каже човек, че те вземат да те убият
Гост

Мнениеот Гост » 31 Авг 2005, 20:34

Anonymous написа:wsi4k w ARMYiata i tva. stiga ste revali be zen4ovciiiiiiiiiiiiiiii

Бравооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е мъж. Поздравления. Най-после някой да им каже, че са женчовци, педерасти, меки китки, смръдльовци. В казармата от ........ в устата да им го подават дано, педерасти пасивни, миризливи дрисльовци!
Гост

Мнениеот Гост » 31 Авг 2005, 20:34

Anonymous написа:
Каде ще те вземат бе ........... Мекотело мръсно То ще каже човек, че те вземат да те убият
Гост

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 10:14

Бравооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е мъж. Поздравления. Най-после някой да им каже, че са женчовци, педерасти, меки китки, смръдльовци. В казармата от ........ в устата да им го подават дано, педерасти пасивни, миризливи дрисльовци!

Направи услуга на нацията и на себе си, поправи една грешка на природата : самоубии се !
Гост

Мнениеот julian78 » 01 Сеп 2005, 11:03

Стига с този спам във форум. В последните мнениея само глупости са написани. Проблема е доста сериозен и трябва сериозно да се подхожда към него. Ясно, че тези които са карали казарма ги е яд, че други няма да я карат, но такова е положението и трябва да се приеме иначе до никъде няма да стигнем.
julian78
Младши потребител

DO JULIAN

Мнениеот ALEXANDER HRISTOV » 04 Сеп 2005, 09:46

SIGUREN SYM, CHE OBJALVANETO NE SPIRA IZPYLNENIETO, TYJ KATO TOVA E INDIVIDUALEN ADMINISTRATIVEN AKT, KOITO NE SE OBJALVA PO SYDEBEN RED SPORED ZAP, A VYZ OSNOVA NA KONSTITUCIQTA. V KONSTITUCIQTA SPIRANE NE SE PREDVIJDA KATO OBSHTA KLAUZA, SLEDOVATELNO TRQBVA DA SE ISKA OT SYDA KATO OBEZPE4ENIE.
TOVA OT MEN. NE ZNAM ZASHTO KOLEGATA PREDI MEN MISLI 4E SE SPIRA, MOJE BI IMA PREDVID 4E V NEGOVIA SLU4AI SYSDYT E DOPUSNAL SPIRANE. V RESHENIETO NA VAS, OBA4E KOETO TOJ CITIRA, SE KAZVA 4E VYPROSNOTO LICE VE4E E OTSLUJILO, TAKA 4E MALKO ME SYMNQVA DEJSTVIETO DA BILO SPRQNO. TOGAVA TOI NQMASHE DA OTSLUJI.
P.S. IZVINQVAI 4E NE TI PISAH, NO 4AK DNES SE OSVOBODIH. PREKALENO MNOGO RABOTA.
ALEXANDER HRISTOV

Re: DO JULIAN

Мнениеот julian78 » 04 Сеп 2005, 10:07

ALEXANDER HRISTOV написа:SIGUREN SYM, CHE OBJALVANETO NE SPIRA IZPYLNENIETO, TYJ KATO TOVA E INDIVIDUALEN ADMINISTRATIVEN AKT, KOITO NE SE OBJALVA PO SYDEBEN RED SPORED ZAP, A VYZ OSNOVA NA KONSTITUCIQTA. V KONSTITUCIQTA SPIRANE NE SE PREDVIJDA KATO OBSHTA KLAUZA, SLEDOVATELNO TRQBVA DA SE ISKA OT SYDA KATO OBEZPE4ENIE.
TOVA OT MEN. NE ZNAM ZASHTO KOLEGATA PREDI MEN MISLI 4E SE SPIRA, MOJE BI IMA PREDVID 4E V NEGOVIA SLU4AI SYSDYT E DOPUSNAL SPIRANE. V RESHENIETO NA VAS, OBA4E KOETO TOJ CITIRA, SE KAZVA 4E VYPROSNOTO LICE VE4E E OTSLUJILO, TAKA 4E MALKO ME SYMNQVA DEJSTVIETO DA BILO SPRQNO. TOGAVA TOI NQMASHE DA OTSLUJI.
P.S. IZVINQVAI 4E NE TI PISAH, NO 4AK DNES SE OSVOBODIH. PREKALENO MNOGO RABOTA.
Да, но това спиране на изпълнението от съда за кокво времем може да стане тъй ката след получаване на повиквателната няма много време.
julian78
Младши потребител

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 11:55

Anonymous написа:

Направи услуга на нацията и на себе си, поправи една грешка на природата : самоубии се ![/quote
ЮЛИЯНЧО, ПОПРАВИ ГРЕШКАТА, ДЕТЕНЦЕ МАМИНО!
Гост

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 15:02

spiraneto, ako dopusnat takova e do reshenie po deloto, toest dostatychno :)
a na toia smeshnik deto se vkliu4va neprekysnato s neadekvatni obajdania shte mu kaja che ne iskah da mu obryshtam vnimanie, no prekalqva.
zashto ne si gledaj tvoiata rabota be myj. takiva kato tebe ako znaesh kolko sa mi lesni. ne se mesi ve4e molq te, tova 4e ne iskam da hodq kazarma, kato izpolzvam zakonnoto si pravo ne zna4i 4e sym jen4o, pyk kato gledam kakvi myje pravi kazarmata napravo mi stava smeshno.
aman ot piani polkovnici i maloumni generali, che voennite sa nai maloumnata prosloika spor nqma, hubavo che ima mladi mom4eta deto hodqt tam che da vi otsramvat.
maloumni lejachi. az v toq jivot kolkoto trud sym polojil vie ne ste i synuvali vyv vashta smrydliva kazarma.
izvinqvam se, no malko mi doide mnogo ot maloumnici, eei ot takiva kato vas nqma da se opravim nikoga
Гост

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2005, 15:29

Кой ти е лесен, бе кратуно? И се научи да пишеш на български - не се намираш на луната!
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ