начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

връщане на кола

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

връщане на кола

Мнениеот bilia » 25 Авг 2005, 14:27

притежавам кола,която преди около две години "продадох" на едно лице,с устната уговорка впоследствие да оформим сделката писмено и да ми доплати цената.Минаха две години,нито договор,нито кола,а данъците си се трупат на мое име.Подадох жалба в полицията,те привикаха лицето и то ми върна талона по пощата.Оказа се обаче,че той я е"продал "пък на друго лице/между тях си./
От полицията ми казаха да си се оправям сам.какво да правя?
bilia
Младши потребител

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 25 Авг 2005, 15:10

И аз имам една такава кола, дадена на лизинг като такси още преди 5-6 години....оня я изплати коректно, но още не е прехвърлена...не знам как се оправя...

Помня, че ходих до общината и подадох някаква декларация за отписване на МПС от данъчната ми партида, същото се прави и в КАТ...след това няколко пъти взимах удостоверения, че не дължа данъци, значи или някой и плаща данъка, или наистина ми е отписана от партидата....

Но щом талона си е в тебе, къв ти е проблема...обади се и ги заплаши, че ще подадеш жалба, че колата е открадната....
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот галина » 25 Авг 2005, 16:34

Не луд тоя дето яде ябълката, ами тоя дето му я дава! Защо не сте се посъветвали с адвокат преди да забъркате тая простотия? Не си мислете,че прокуратурата и полицията ще ви помогнат. Тръгнете да си търсите правата по съдебен ред,ако въобще може да докажете нещо.Ще ви трябват доста пари,но....................да сте си мислели когато му е било времето!
галина

Мнениеот i » 31 Авг 2005, 14:37

опитахте ли с нотариална покана за оттегляне на пълномощно, ако сте действали чрез пълномощно, или покана за доброволно изпълнение, която да бъде последвана от предупреждение за пристъпване към съдебно уреждане на проблема. не мисля, че полицията може да се намеси в спора, тъй като това е тема на гражданскоправни отношения. но преди да пристъпите към съдебната инстанция е добре да сте изчерпали всички други възможности и да имате доказателства за това. все пак лицето трябва да е уведомено, че вече няма права върху МПС-то и че е налице вашата воля за оттегляне на правомощията му.
i

Назад към Взаимопомощ