начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Казарма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Ивайло » 13 Авг 2005, 15:07

Ако може пратете и на мен писмото от МО на willie_k@abv.bg. Благодаря Ви предварително!
Ивайло

Мнениеот Ico » 15 Авг 2005, 11:29

Може ли и аз да получа писмото от МО. Благодаря Ви!
Ico

Мнениеот Ico » 15 Авг 2005, 11:30

Ico

писмото

Мнениеот Завършил бакалавър » 15 Авг 2005, 13:30

Качете го някаде в интернет за да може всички да го имаме.

Успех на всички!
Завършил бакалавър

pismoto

Мнениеот IF » 15 Авг 2005, 13:38

zdraveite,
moje li da mi izpratite pismoto i na men: captain_black@abv.bg,che noja e oprial do kokala i sled 10 dni napravo shte se vreje :p
predvaritelno blagodaria!
IF

Въпрос

Мнениеот Гост » 17 Авг 2005, 15:51

ivaylo_ganchev написа:За да бъдем съвсем точни - това дали можете да обжалвате или не не зависи от основанията, на които смятате да обжалвате. С други думи - можете да обжалвате винаги, независимо дали са верни доводите ви, стига да сте спазил срока за обжалване. Освен това - важно е да сте наясно какво целите: отмяна на заповедта, или отдалечаване напред във времето на влизането в казарма. Във вашия конкретен казус, не бих казал, че можете да оспорвате на посоченото основание. ЗОВС е специален закон по отношение на ЗВОбразование, що се касае до реда за изпълнение на военната служба. В този смисъл ЗОВС е съвсем ясен и категоричен: имате право да отлагате казармата до завършване, НО НЕ ПО-КЪСНО от 27-годишна възраст. Но да повторя - казаното не означава, че нямате право да обжалвате, дори напротив... :wink:

През месез Януари навършвам 27 години. В момента съм студент (магистър) и завършвам (защитавам магистърска теза) през Януари 2006. Сега съм на 26. Подлежа ли на отлагане по силата на ЗОВС, съгласно чл.106.

Предварително благодаря!

Мисля че проблема не е само мой...а на 100-ци, ако не и хиляди донаборници.
Гост

ukazaniq do na4alnik voenen otdel

Мнениеот mkn » 18 Авг 2005, 10:54

Здравейте ! Попаднаха ми указания до началник на военен отдел . Ето ги и тях :

Уважаеми колеги изпращам Ви извадка от указания на н-к УЛС №7 от 12.08.2005 г.
Относно Подобряване дейността на В.окръжия по отчета на наборниците обучаващи се във ВУЗ.
При отлагане по чл.106, ал.1 т.1 от ЗОВС да се има за изпълнение следното:
наборниците представили уверения за записване в редовна форма на обучение във ВУЗ за образователно-квалефикационна степен "Магистър" да бъдат отлагани от НВС , но не покъсно от 27-годишна възраст.
Наборниците навършващи пределна възраст, но не завършили образованието си да се повикват на НВС със смяната преди навършване на 27 г.
Уверенията , които се представят от наборниците за записване на магистърска прогвама на гърба им да се изписва собственоръчно следния текст:
С представенота уверение удостоверявам , че съм записан за редовна форма на обучение в...............през учебната 2005-2006 год.
ВУЗ

................/фамилия/
подпис
............
дата

ежегодно към 30 ноември да се изпращат в УЛС-ГЩ списъци с трите имена на наборниците-студенти записали магистратура и номерата на представените уверения.

Н-к УЛС-ГЩ бр.генерал Д Карамунчев

Какво мислите ?
Явно военните държат всики вишисти да преминат през съответното "Обучение "
mkn

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 12:56

Това пък на какво основание...?!
Достоверно ли е? И дали ще се прилага?!

Наборниците навършващи пределна възраст, но не завършили образованието си да се повикват на НВС със смяната преди навършване на 27 г.

Това звучи малко кофти за тези които стават на 27 януари...
Гост

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 12:56

Това пък на какво основание...?!

Гост

Мнениеот гостенин » 18 Авг 2005, 14:41

Някои има ли идея кои са точно болестите които освобождават от военна служба споменати в толкова коментирания закон уреждащ военната служда,защото 2 дена се ровя като луд и чета само едно и също:"болести определени от министъра на здравеопазването", а какви са тези болести, никои не знае и ги няма никаде,ако някои се сети за нещо или знае кои са те моля да отговори,ще съм му много признателен.
Успех на всички които се оптитват да се отарвът!!
гостенин

Мнениеот Neotslujil » 18 Авг 2005, 17:59

Kato nachalo 3-4 kafeta i oshte tolkova koli predi medicinskiat pregled shte svarshat rabota. Pri visoko kravno triabva da se izsledva prichinata i tova shte vi otloji za nikolko meseca. Ne zabraviaite da kajete che otdavna go vdigate (kravnoto) i ste potomstven hipertonik. Posle govorete s voenniat lekar nasame po vaprosa "kakvo mojem da napravim po vaprosa". Izobshto-badete po-nahodchvi-nachini vinagi ima :wink:
Neotslujil

Мнениеот Гост » 19 Авг 2005, 09:13

Anonymous написа:Това пък на какво основание...?!

На тоя Карамунчев много му е дебал главата. В закона пише отлагане до навърпшаване на 27 години а оня щял да взема преди навършване на 27 години. Със тази си заповед е достоен за уволнение от БА.
Гост

Мнениеот juri » 22 Авг 2005, 12:17

Nqkoi moje li da mi izprati spisaka sas zabilqvaniq, pri koito otlagat ot kazarma ili da mi kaje ot kade da go nametrq?
juri
Потребител

Мнениеот julian78 » 23 Авг 2005, 10:34

ivaylo_ganchev написа:Чакай - чакай :lol: , не ставаше въпрос за моята повиквателна за казарма, а за случая на мой клиент. Няма значение какво в конкретния случай не е било наред с повиквателната, но ако все пак те интересува - младежът беше подал молба за замяна на службата с алтернативна. Според закона, до произнасянето на комисията по алтернативна служба, нямат право да викат в казарма. Само че той си получи повиквателната преди да има решение на молбата си за алтернативна служба. Но в действителност казусът е много по-комплициран, това е само в най-общи линии. Та ето ти една идея ако наистина искаш да отървеш казармата по един сравнително законен начин - когато ти се обадят за да отидеш да си получиш повиквателната, сядаш и си написваш една молба за замяна на военната служба с алтернативна служба. Виж си закона - все може да се измисли някакво основание. След това, но преди датата на връчване на повиквателната, си подаваш молбата във военното окръжие. Там е много вероятно да намерят предтекст за да откажат да ти я приемат. Не се отчайвай - използвай куриерска служба - ще ти струва около 4 лв. :wink: А след това спокойно си получаваш повиквателната, и я обжалваш като издадена по време на производство по замяна на воинските задължения с алтернативна служба :idea:
Как може да се докаже пред съда, при внасяне на обжалването на акта, че е имало такъв прецедент.
julian78
Младши потребител

chestito

Мнениеот man » 24 Авг 2005, 11:30

momcheta, kak shte komentirate tova:

http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapiVWB ... MEID=56625
man

Мнениеот Army » 24 Авг 2005, 16:27

Begay, begay :roll:
Army

Мнениеот studentt » 25 Авг 2005, 16:57

един въпрос към ivaylo_ganchev

аз уча втора магистратура - мога ли да заведа дело освен за обжалване на повиквателната и срещу човека издал евентуалната повиквателна - може би някакво гражданско дело или нещо такова за неправомерно издадена повиквателна, при положение, че си представил редовно уверение и според ЗОВС подлежиш на отлагане

предварително благодаря
studentt

съвсем се обърках...

Мнениеот mukanina » 25 Авг 2005, 18:21

здравейте на всички ,на дълго и на широко четох постингите по темата ,и така се обърках ,че вече не знам какво да мисля за моя случай ,за това ще се допитам до вас ,някой ако знае как стоят нещата при мен ,ще съм му благодарен да сподели !
Та аз съм на 25години ,навършени ,бях записал висшо ,изкарах до 3 курс след което 3 поредни години прекъснах. Тъй като не желая да продължавам да уча същата специалност ,тази година кандидатствах наново и ме приеха друга специалност, в която вече съм записан и ще съм отново първи курс . Разбира се ще ми признаят взетите до тук изпити ,и имам възможност да продължа направо от 3 курс с няколко приравнителни изпити ,но за мен е по-изгодно да си бъда 1 курс,защото така ще ми е по-облекчено и ще мога да си движа работата с която се занимавам!
та когато се записах ,не пропуснах да си взема уверение за военните ,и им го занесох още на следващия ден ,а те ми казаха ,че по всяка вероятност нямало да мога да си завърша обучението ако започна от 1 курс ,защото на 27 щели да ме вземат ,независимо дали съм студент или не ...
вярно ли е това,имат ли право да ме призоват ,при условие че съм си редовно обучение ,и не съм си завършил образованието ,при това- ми е първо висшо ... не е магистратури или темподобни ...
има и още една подробност - имам брат близнак ,с него сме идентични случаи ,като изключим това,че той не кандидатства наново ,и в момента са му отнето студентските права ... един вид е висящ... имат ли право да го вземат в казармата без мен ,чувал съм ,че близнаците нямат право да ги делят ...
как стоят нещата ,някой има ли някаква идея?
mukanina

Мнениеот julian78 » 25 Авг 2005, 20:29

И аз съм близнак. Да знаеш ще настоявате да не ви делят. Преди години е имало случай на разделени близнаци и са хвърчали пагони. Аз даже като не на викат заедноно на комисии им се развиквам и онези веднага млъкват защото знаят че са направили грешка.
julian78
Младши потребител

Мнениеот mukanina » 25 Авг 2005, 21:16

със сигурност ще настояваме да не ни делят ,но дали могат да го вземат него ,докато аз все още имам законовото основание да се отложа...?
mukanina

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ