Здравейте
От дълги години живея в чужбина. Миналата година реших да се върна. Открих представителство на моята компания в гр. варна, купих си офис и наех фирма която да го ремонтира. тя не извърши задълженията си по договор, които съответно бяха описани в приемно-предавателен протокол, които и двете страни подписахме. И аз реших да си потърся правата по съдебен ред. наех адвокат и заведох дело срещу фирмата за обещетение както и възтановяване на сумата за неизвършените ремонтни дейности. тъй като не съм в бг опълномощих адвоката да ме представлява. Делото започна да се отлага ( мисля че 4 пъти) поради документи, които не били пристигнали от районния в окръжния съд ( или обратно, не си спомням точно). това за мен е напълно нормално защото го има навсякъде. Но последния път адвоката ми каза че делото се отлага за ноември защото адвоката на другата фирма бил подал някакви документи, че щял да бъде в отпуска за периода юли- септември. Това определено ме притесни, защото В германия това не е основание да се отложи дело за повече от 10ина дни. Дори смърт на адвокат би отложила делото за около 10 дни до намиране на друг адвокат.
Въпросът ми е : нормална процедура ли е в Бг да се отлага дело поради отпуска на един от адвокатите?
Благодаря
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отлагане на дело
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Чл. 107 от ГПК (1) Неявяването на някоя от страните, която е редовно призована, не е пречка за разглеждането на делото. Но съдът пристъпва към разглеждането му след като разгледа делата, по които страните са се явили.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Съдът отлага делото, ако страната и пълномощникът й не могат да се явят поради препятствие, което страната не може да отстрани.
Мисля, че делото се е отложило за след толкова време заради съдебната ваканция, а не заради отпуската на адвоката.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Съдът отлага делото, ако страната и пълномощникът й не могат да се явят поради препятствие, което страната не може да отстрани.
Мисля, че делото се е отложило за след толкова време заради съдебната ваканция, а не заради отпуската на адвоката.
- Гост
става въпрос точно за отпуска. Това е което адвоката ми съобщи като причина. Подозирам че ме лъже защото делото е съвсем просто - има подписан от двете страни приемо-предавателен протокол за неизвършените услуги възоснова на който са моите искове. не става въпрос за измислени или несъществуващи искания от моя страна. Странното е че делото започна да се протака много дълго, с това удължаване е 12 месеца. А дело при което са налице всички документи в германия продължава между 3-9м
Ако наистина адвоката ми лъже и не ми предостави документите по делото към коя инстанция мога да се обърна? Има ли някакво сдружение на адвокатите или направо трябва да съдя адвоката си
Ако наистина адвоката ми лъже и не ми предостави документите по делото към коя инстанция мога да се обърна? Има ли някакво сдружение на адвокатите или направо трябва да съдя адвоката си
- собственик
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|