начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

такси при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

такси при делба

Мнениеот таня » 08 Фев 2004, 02:11

Искам да се откажа от питежавана от мен част от апартамент- 1/6 наследствен в полза на живия ми родител и сестра ми. Имате ли представа каква е таксата при тази делба и каква е комисионната на нотариуса?
таня

Re: такси при делба

Мнениеот donna2 » 08 Фев 2004, 12:12

отказа от наследство и делбата са две различни неща -пре отказ от наследство
часта на отказалия се уголемява дела на останалите наследници -отказа става с писмена молба до районния съдия-държавната такса е -5 лв
-
делбата е друго нещо -искате да си разделите имуществото доброволно предполагам-тази делба е договор-но колко ще ви струва не мога да кажа тъй като не знам каква е оценката на имущесвото
а и не мога да разбера от въпроса вие отказ от наследство ли ще правите или делба и тоя наследодател има ли и друго имущество защото при отказа вие се отказвате от цялото му наследство
donna2
Потребител

Мнениеот ДИ » 09 Фев 2004, 21:53

Абе хора, що не ходите при адвокатите си... Те за това и не всички искат да ви оскубят...
ДИ

Мнениеот kandidat » 10 Фев 2004, 11:57

знае ли някой дали исковите молби за делба се вписват и каква е таксата за вписване
kandidat

Мнениеот таня » 11 Фев 2004, 21:34

Благодаря!
таня

Мнениеот donna2 » 11 Фев 2004, 21:38

не вписва се разпределителния поротокол
donna2
Потребител

Мнениеот таня » 11 Фев 2004, 21:46

А бе човече , ти знаеш ли кога се е върнал закона за старите такси , защото някой адвокати не знаят?
А бе човече , а знаеш ли , че за всеки подпис при дежурния съдия ,този адвокат ти взима по 50лв.-100лв , а може да ти вземе 200лв и т.н. таксите зависят от адвоката?!
таня

Назад към Съсобственост и делба