начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Viza za proektirane.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Viza za proektirane.

Мнениеот jeri » 10 Ное 2003, 15:13

kupih 4asti ot sasedni imoti i sega iskam da stroja.
Predvijdanijata na dejstva6ija ZRP me ustrojvat, obache ot ob6tinata mi otkazvat viza za proektirane. Inache mi izdadoha skiza, v kojto pod nomewra na moja imot e zapisana plo6ta na cjaloto mjasto, koeto pritejavam v momenta.

Ne moga da proumeja , a i te ne mogat da mi objasnat na razbiraem ezik , kakvi pre4ki ima za izdavaneto na viza.
jeri

Re: Viza za proektirane.

Мнениеот jeri » 10 Ное 2003, 15:18

Ako njakoj ima ideja kakvo ne e nared v tazi situacia, 6te mu bada blagodaren
jeri

Мнениеот AD » 10 Ное 2003, 16:35

След измененията на Закона за устройство на територията от юли тази година вече не е необходимо да бъде издадена виза за проектиране, тя е необходима само за някои категории строежи. Щом ви устройва действащия устройствен план предприемете действия направо за издаване на разрешение за строеж: осигурете си проекти по всички части, съгласувайте ги и т. н.
AD
Младши потребител

Мнениеот jeri » 11 Ное 2003, 13:41

Благодаря! Ще опитам, но не съм оптимист, защото опирам пак до същата администрация, с която от три месеца си общувам в устна форма и която изглежда няма намерение да се произнасе по молбата ми за виза в писмен вид.
jeri

Мнениеот St. » 11 Ное 2003, 14:25

Za suzhalenie rabotata s obshtinite pokazva, che za da stanat burzo i bezbolezneno neshtata, chovek triabva da si plashta. Mozhe bi proto si iskat? Poniakoga e po-dobre da se dade, za da se spestiat vreme i nervi - razbira se, ako chovek mozhe da si go pozvoli. A raznite tam firmi na arhitekti, inzheneri i stroiteli obiknoveno znaiat i kakvi triabva da sa rushvetite v razlichnite obshtini.
Uspeh!
St.

Мнениеот AD » 11 Ное 2003, 15:59

Има значение какво ще строите и дали не се разминава с предвижданията в подробния устройствен план. Но St е прав/а. Всичко започва с проект / архитектурен, конструктивен, по част електро, част ВиК и др. Което води до наемане на проектанска фирма / или отделни проектанти /. В повечето договори за проектиране снабдяването с разрешения, съгласувания и т.н. се вменява в задължение на проектантите, а те вече би трябвало да знаят къде трябва да отидат , с кого да говорят. Въпроса е да попаднете на подходящи изпълнители.
AD
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация