начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ключове и заключване на общи помещения

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ключове и заключване на общи помещения

Мнениеот dariyya » 07 Ное 2023, 10:26

Здравейте!

Домоуправител съм в блока, в който живея, от около 10 месеца.
Предишната домоуправителка ми предаде нещата с ППП, но е пропуснала напълно умишлено да ми даде ключове за общите помещения, като стая "общи нужди", техническо помещение и т.н.

Ще идва техник да погледне асансьора, защото имаме някакъв проблем и съответно, ми трябва ключ за техническото помещение, какъвто аз нямам. Освен това една от живущите в блока ме помоли да й извадя ключ за общите нужди, за да може да си държи колелото там и да заключваме вратата, за да нямат външни хора достъп (при хипотетично оставяне на входната врата отворена) до помещението, за да не бъде откраднато колелото.

Свързах се с предишната домоуправителка и тя отказва да ми предаде ключовете, защото съм "нямала право да дублирам ключовете, както и да ги притежавам и тези помещения да се заключват". Освен това твърди, че ако някой иска да ползва стаята "общи нужди" трябва да плаща наем, което за мен е недопустимо предвид факта, че помещението е ОБЩО, за общо ползване.

Въпросът ми е - в случая тя права ли е? Има ли някакъв член в ЗУЕС, който доказва моята или нейната точност в ситуацията? И има ли право някой друг, ако не е упълномощен от домоуправителя да притежава ключовете и така ожесточено да си ги пази и да не ги дава на никого? И трябва ли някой живущ в блока да плаща наем за ползване на общо помещение?

Благодаря предварително

Поздрави,
Дария
dariyya
Нов потребител

Re: Ключове и заключване на общи помещения

Мнениеот guest1 » 07 Ное 2023, 23:57

Здравейте.

Мое мнение - щом е бивша, значи вече НЕ Е домоуправителка и няма повече права, от всички останали. Като иска - да си държи ключовете - патрони се сменя лесно.

Колкото до наема - хипотетично може. Ползвателя да плаща наем на ЕС - защото помещението е общо, а ползването - частно. После тези средства да влизат в общата каса.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Етажна собственост