начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Освобождаване от работа и назначаване на същата позиция!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Освобождаване от работа и назначаване на същата позиция!

Мнениеот milkoo » 01 Фев 2019, 11:38

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди по малко от месец ме освободиха от работа по чл. 328, ал. 1, т.2 след повече от 8г. работа с мотива че фирмата е в лошо финансово състояние и закриват целия отдел който всъщост е от 3 човека.
Изключително некоректна фирма и работодател. :(

Въпроса ми е следния. След по малко от 30 дни от както сме освободени въпросната фирма е пуснала обяви за работа за същите позиции едно към едно с длъжностите замемани от нас. До колкото ми е известно при съкръщаване на щат няма право да назначват служители на тези позиции. Това така ли е? И къде мога да се оплача да подам жалба за унизителното поведение на управата спрямо нас. И въобще какви са ми правата в случая, много сме убидени от това подло и двулично поведение. Заслужава ли си да се занимавам според вас?
milkoo
Младши потребител

Re: Освобождаване от работа и назначаване на същата позиция!

Мнениеот miko_pk » 01 Фев 2019, 14:53

Не мога да ви разбера днешната младеж! Какво велико име носиш- Милко, а си залупен все едно се казваш Роберто. Тука адвокатурата ще те поеме.
miko_pk
Потребител

Назад към Трудово право