начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пътуване в командировка официален празник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пътуване в командировка официален празник

Мнениеот bludniq_sin » 10 Май 2018, 17:28

Привет, не мога да намеря отговор на въпроса, надявам се да не съм пропуснал темата. Ситуацията е следната:
Служител е командирован в чужбина за Х дни (15 например), Първият ден от заповедта за командироване е официален празник, в този ден служителят пътува със самолет 14 часа (т.е през целия ден пътува). Въпросът ми е дали работодателят му дължи трудово възнаграждение в двоен размер за съответния ден съгласно чл. 262 КТ и ако да какъв е аргумента и ако работодателят твърди, че той реално не бил престирал работна сила тъй като реално бил пътувал. И прав ли е работодателят да твърди това.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: Пътуване в командировка официален празник

Мнениеот bludniq_sin » 17 Май 2018, 13:34

karanedeff, благодаря. Може би трябваше да уточня, че прочетох наредбите, както и погледнах в КТ и питам, понеже не успях да си отговоря на въпроса. Ако е ок, посочи нормите които считаш, че дават отговор на въпроса ми. Това би ми било вероятно по-полезно.

* На 17.05.2018г. модератор извърши корекция на мнението.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Трудово право