начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

добавяне на съсобственик към талона на МПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

добавяне на съсобственик към талона на МПС

Мнениеот dimitar_ki » 02 Фев 2018, 17:24

Здравейте!
Имам следния въпрос:
наскоро закупих МПС. Предстои ми регистрация в КАТ и смяна на талона, като в новия талон ще съм отбелязан като собственик. Въпросът ми е:
има ли начин в новия талон да е записано и името на съпругата ми,
тъй като МПС-то е придобито по време на брак и нямаме сключени споразумения, тоест съпругата ми е реален съсобственик. Бих искал да се впише и нейното име, това е полезно при пътувания в чужбина.
Благодаря!
dimitar_ki
Нов потребител

Re: добавяне на съсобственик към талона на МПС

Мнениеот doondie » 03 Фев 2018, 16:11

dimitar_ki написа:Въпросът ми е:
има ли начин в новия талон да е записано и името на съпругата ми
Не мисля, че може в талона да се запишат двама собственици. Това че аз не съм виждал, не значи, че не може, разбира се. Съсобственик на МПС ми звучи странно.

Автомобилът може законно да се кара от всеки, който има неговите талон, застраховка и техн. преглед, съответно винетка и валидно СУМПС. Аз от половин година карам кола, която не е моя. Проверявали са ме веднъж - нямаше проблем. Никъде няма изискване, че трябва да управляваш собствен автомобил. Хората редовно ползват и коли под наем. Иначе имуществото се гледа кога е придобито при евентуален развод. Преди това няма значение на чие име е собствеността. Според мен излишно се притесняваш заради една формалност. Питай в КАТ, като отидеш или им се обадиш, дали има изобщо техническа възможност да се добави „съсобственик”. Не бих се учидил, ако кажат, че няма такава графа. :D
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ