начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

просрочен кредит

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

просрочен кредит

Мнениеот caprim » 28 Яну 2018, 00:51

Имам просрочен кредит към ОББ,който е изкупен от адвокатска колегия от София.Делото е от 2014г..Единствения документ,който имам е от ЧСИ-то за запор на колата - от 09.01.2015г.Нито изпълнителен лист,нито каквото и да е друго.Личния ми адрес не е променян.Вече от повече от година съм на официална работа и никой не ме търси за запор на заплатата.Проверих си задълженията в кредния регистър - 14350.Искам да питам - в тях влизат ли таксите за ЧСИ и какво да правя?Да чакам да падне давността или да търся някакво разрешение сега.И какъв е процента за разсроченото плащане - 20 или 30 %.
caprim
Нов потребител

Re: просрочен кредит

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Яну 2018, 07:46

Лихвата на кредита е отпаднала.

Иначе - ако имате документа, за да възразите по реда на процедурата - това може да премахне изцяло дълга.
Тоест - да имате призовката за дълга.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот optimeon » 29 Яну 2018, 09:49

Това не го знаех, доста полезна информация
optimeon
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 30 Яну 2018, 20:23

Не го знаеш, защото не е вярно. Няма как да се направи такъв извод от наличната информация. Трябва да се изчете поне изпълнителното дело.

По правило, при тия дето изкупват дългове, попадат само такива, които са погасени по давност или са несъбираеми. Шансовете да бъдеш спасен са добри. Но сам няма да се оправиш.

Отивай при адвокат, ако може да си го позволиш. А ако не можеш - крий се, затваряй им телефона, без да даваш никаква информация, не подписвай никакви документи и най вече никакви "споразумения".
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ