начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Получаване на НП от търсещият обезщетение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на НП от търсещият обезщетение

Мнениеот momchilg » 28 Дек 2017, 12:19

Здравейте
Август месец, докато бях паркирал, ме блъсна лице на 16 години с колата на баща си, която нямаше нито ГО нито преглед. Дойде КАТ, написаха му два акта и свалиха номерата на колата му. Нямам каско и отидох в Гаранционния фонд, където след 3 месеца ми отказаха, защото има образувани две НП, но не са връчени. Виновния няма талон, който да му бъде взет, едва ли ще отиде доброволно до КАТ да си вземе двете НП в следващите 2 години.
Подадох молба до КАТ-София като лице търсещо обещетение да получа препис от тези двете НП-я, но ми беше отказано, защото не са връчени и не са влезли в сила.
Отговора от КАТ-София

Изображение

Мога ли на основание чл. 58 ал. 2 да поискам да ми бъдат връчени лично на мен, да се подпиша и да влязат в сила?

Чл. 58.
(1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването
momchilg
Нов потребител

Re: Получаване на НП от търсещият обезщетение

Мнениеот kolegat » 28 Дек 2017, 14:49

Не можете. Ако искате направо завеждайте гражданско дело срещу ГФ и ще си изискате по делото препис от НП.
kolegat
Потребител

Назад към Взаимопомощ