- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнително дело по просрочен кредит
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Изпълнително дело по просрочен кредит
Имам просрочен кредит от ОББ.Кредита е продаден на адвокатска фирма в София.Има изпълнително дело заведено срещу мен,но единствения документ ,които имам е за запор на кола от ЧСИ от дата 09.01.2015.От 11 месеца работя,но никой не ме е търсил за запор на заплата.Изпълнителното дело е с номер №2014.../14 - предполагам,че е от 2014 година.От тогава никой не ме е търсил за каквото и да е по въпроса.Последната сума,за която знам,че дължа е от 2015 - около 13 000 лв с разходите за ЧСИ.Въпросът ми е за давността.Давността по изпълнителното дело (2 години) е изтекла според мен.Как мога да разбера за 5 годишната давност на кредите и какво ме съветвате да направя.
- caprim
- Нов потребител
Re: Изпълнително дело по просрочен кредит
Преди да направят цесия на вземането си, от ОББ не ви ли предложиха някакъв вариант за разсрочване на дължимите от вас суми по кредита?
- informator
- Младши потребител
Не.Бях в чужбина и нищо не съм получил.Върнах се за малко и отидох да внеса някаква сума в ОББ и тогава ми казаха,че кредита ми вече не е при тях,а е на ЧСИ.Но това става преди повече от 3 години.Оттогава досега - нищо.
- caprim
- Нов потребител
Имате перемпция - което значи, че делото е невалидно. Има процедура по новия кодекс ГПК, по която можете да искате (взисквате) прекратяване на делото - но за какво Ви е.
2020 г. ще отпадне, горе-долу.
Давността тече от запора на колата.
Това, което правят е да Ви накарат да излезете от "дупката", но не са концентрирани.
Давност може да се прекъсне само ако изведат наново и преобразуват наново това изпълнително дело - като го образуват наново, тоест - изтеглят изп. лист, прекратяват досието № ... 2014г., образуват ново дело и то е с нов номер ..... 2017г. - това също е вариант да продължават безкрайно.
Ако ги раздразните - ще го направят.
2020 г. ще отпадне, горе-долу.
Давността тече от запора на колата.
Това, което правят е да Ви накарат да излезете от "дупката", но не са концентрирани.
Давност може да се прекъсне само ако изведат наново и преобразуват наново това изпълнително дело - като го образуват наново, тоест - изтеглят изп. лист, прекратяват досието № ... 2014г., образуват ново дело и то е с нов номер ..... 2017г. - това също е вариант да продължават безкрайно.
Ако ги раздразните - ще го направят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Здравейте аз имам подобен казус също. Моето задължение е към БНП Париба, датира от 06.11.2007 в размер на 1800 лв, не е ли минало давност?
Разбира се обжавал съм многократно и съм ходил до Софийски Градски Съд и така нататък. Като докато работих никой нищо не ми е удържал. В момента съм безработен.
И какво трябва да направя за да спрат да ме тормозят колекторските фирми?
Благодаря много за съдействието.
Разбира се обжавал съм многократно и съм ходил до Софийски Градски Съд и така нататък. Като докато работих никой нищо не ми е удържал. В момента съм безработен.
И какво трябва да направя за да спрат да ме тормозят колекторските фирми?
Благодаря много за съдействието.
- vasox85114
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|