начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отменителен Павлов иск ищец работник- д. такси

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отменителен Павлов иск ищец работник- д. такси

Мнениеот pitasht » 21 Мар 2017, 18:01

Здравейте спрямо работодетал, който е осъден с влязло в сила в решение и в хода на гражанското дело е дарил имот с данъчна оценка почти 100 000 лева планираме да водим иск по чл. 135 ЗЗД.
Неприятното е държавната такса и започнах да търся практика по въпроса - питането ми е каква е- при 1/4 ли се смята или 4% от 100 000 и има ли освобождаване за това че е работник макар че делото не е трудово.
Естествено бихме могли да искаме освобождаване но тогава зависим от настроението на съда. :D
pitasht
Активен потребител

Re: Отменителен Павлов иск ищец работник- д. такси

Мнениеот ivanov_p » 21 Мар 2017, 19:30

Последният който водих в СГС пуснах ДТ върху 1/4, но ми поискаха върху цялата сума. Не ми се бавеше делото и я внесох.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 21 Мар 2017, 21:39

Да но при мен разликата е огромна 1000 или 4000 лева? Тя и малката ще дойде зор а за 4000 изобщо не мога и да мисля.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 21 Мар 2017, 23:07

Никога не внасяйте предварително ДТ. Оставете съда да я определи. След това преценявайте какво да правите - дали да я внесете, или не, или да я оспорвате.
neutralen
Активен потребител

Назад към Трудово право