Здравейте, на 14.09.2016 г. баща ми сключи договор с консултант занимаващ се с европроекти за изготвяне на такъв за кандидатстване по мярка. Със сключването на договора баща ми даде на консултанта 2000лв. (описано е в договора), а след това му е дал и 500лв. които по договор трябва да се дадат при получаване на входящ номер (входиране на проекта). Крайният срок за внасяне на проекта беше 07.12.2016 г., но консултанта не беше изготвил проекта до този ден и каза на баща ми, че срока е удължен до 09.12.2016 г. да не се притеснява. На 09.12.2016 г. (последния ден от удължаването на приема според консултанта) около 11:00 часа с баща ми отидохме да видим как се движат нещата с проекта. Консултанта ни посрещна с папка с документи и с думите "това ти е проекта, отивай и си го внасяй, че днес е последния срок". Баща ми се занимава с овце и административната работа е далеч от него. След разговор с консултанта, съпругата на същия (работят заедно) придружи баща ми до Разплащателна агенция (или там където се подават тези проекти, не съм наясно) откъдето им съобщиха, че до 17:30 часа на 07.12.2016 г. са правени списъци и който не се е записал няма как да си подаде проекта вече. След това баща ми е поискал да му върнат парите, а отговора е бил "никакви пари не ти дължим, ние сме ти изготвили проекта, който е предмет на договора, ако искаш си търси адвокат". След това са му върнали 500 лв., които им е дал предварително за входиране.
В глава "Предмет на договора и определения" пише: "Възложителят възлага, а Консултантът приема срещу възнаграждение да изработи за сметка и риск на Възложителя проект за кандидатстване за безвъзмездна помощ наричан по-долу Проекта, съгласно определените за конкретна схема изисквания, при условията и сроковете по-долу и да го предаде на Възложителя."
В глава "Срокове на изпълнение" пише: "Срокът на изпълнение на предмета на настоящия договор е до получаване на Идентификационен номер от "Областна дирекция на фонда - отдел "прилагане на схеми и мерки за подпомагане"", но не по-късно от 1 година от датата на подписване на настоящия договор."
...та питането ми е има ли баща ми някакъв шанс при евентуално дело при което да изиска връщане на 2000лв. (за изготвянето на проекта) + разходите (кредит от 10 000лв. за документи, архитектурна и технологична част и др. свързани с проекта, за които има документи и фактури) + обезщетение(евентуално)?
ПС: Почти всички пъти съм придружавал баща си при срещите с консултанта и мога да бъда свидетел (при евентуално дело), ако е допустимо.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректен консултант по европроекти!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Некоректен консултант по европроекти!
Забравих да споделя, че баща ми подписа приемо- предавателен протокол, че е получил проекта с дата 09.12.2016 г. - след приключване на приема на проекти което прави проекта ненужен.
- edin_chovek79
- Нов потребител
Общо взето не сте в добра позиция, затова отидете при адвокат с документите. без да се прочетат внимателно няма как да се каже нещо.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор! Лек и спорен ден!
- edin_chovek79
- Нов потребител
Здравейте!Във връзка са направеното от Вас запитване и след внимателно прочитане на казуса свързан с некоректен консултант ни съветвам:
- Приемно-предавателния протокол , който твърдите, че са подписали страните е достатъчно основание да заведете дело и евентуално да постигнете искания резултат.Основание за това, което твърдя е, че консултантите не са подготвили проекта в публикуваните срокове за прием на документи по Мярка 4.1 от ПРСР , което обезмисля поставената с подписан договор задача към тях-изготвяне на проекта. Мисля , че едно от условията в договори за консултантски услуги е точно да предаде на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ проекта и документацията предмет на договора в уговорения срок с приемно-предавателен протокол. Предвидено е , че при неуредени въпроси да се прилагат общите разпоредби на гражданското законодателство.Това е достатъчно при тази ситуация да спечелите делото. Съда ще реши дали да се възстановят и разходите по кредита, защото те са предмет на друг договор.Тези разходи са доброволно направени от вас, нищо , че са свързани с изготвянето на проекта.ДФ " Земеделие" също не възстановява разходи по кредити.
- Приемно-предавателния протокол , който твърдите, че са подписали страните е достатъчно основание да заведете дело и евентуално да постигнете искания резултат.Основание за това, което твърдя е, че консултантите не са подготвили проекта в публикуваните срокове за прием на документи по Мярка 4.1 от ПРСР , което обезмисля поставената с подписан договор задача към тях-изготвяне на проекта. Мисля , че едно от условията в договори за консултантски услуги е точно да предаде на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ проекта и документацията предмет на договора в уговорения срок с приемно-предавателен протокол. Предвидено е , че при неуредени въпроси да се прилагат общите разпоредби на гражданското законодателство.Това е достатъчно при тази ситуация да спечелите делото. Съда ще реши дали да се възстановят и разходите по кредита, защото те са предмет на друг договор.Тези разходи са доброволно направени от вас, нищо , че са свързани с изготвянето на проекта.ДФ " Земеделие" също не възстановява разходи по кредити.
- jaklin7777
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|